Ο κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος καθώς και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, Γιάννης Χρύσου, εξηγεί στην εκπομπή «Υγεία Πάνω Απ’ όλα» και στη Φωτεινή Γεωργίου, ποιες είναι οι τροφές που αυξάνουν τη «δύναμη» του μυαλού μας και βοηθούν να ενισχύσουμε τη σκέψη, τη μνήμη και την αποτελεσματικότητά μας. Η γλυκόζη είναι ένα συστατικό που χρειάζεται ο εγκέφαλος, όμως ενώ θα δώσει γρήγορα μια τόνωση στον εγκέφαλο, αμέσως μετά θα μειωθεί κατά πολύ η εγκεφαλική λειτουργία. Δεν είναι κακό να τρώει κάποιος γλυκά, αλλά προτιμότερο θα ήταν να επιλέγει τροφές που εμπεριέχουν συστατικά όπως σύνθετους υδατάνθρακες (πχ. φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης), Ω3 και Ω6 λιπαρά, Βιταμίνες Β, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Τέτοιες τροφές είναι ο λιναρόσπορος, το σπανάκι, το μπρόκολο, το πορτοκάλι, τα αμύγδαλα, το ταχίνι, οι φράουλες, τα αυγά καθώς και το τσάι κι ο καφές, λόγω της καφεΐνης – με μέτρο όμως μιας και η καφεΐνη προκαλεί υπερδιέγερση και στρες με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η εγκεφαλική λειτουργία.