Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Κασαπίδης: Ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης και στήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενόψει και του Σχεδίου Νόμου που έρχεται σύντομα στη Βουλή για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, συζήτησαν ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Πορεία Δημιουργίας- Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες” Γιώργος Κασαπίδης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρύτανη συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Σωτήριος Βόσδου, Στέργιος Κιάνας και Γρηγόριος Τσιούμαρης καθώς και ο Αντιπρύτανης κ. Γεώργιος Ιορδανίδης.

Την ανάγκη για επιπλέον θέσεις καθηγητών και εκπαιδευτικού προσωπικού έθεσε ως προτεραιότητα ο κ. Θεοδουλίδης ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των κτιριολογικών υποδομών που έχουν σχεδιαστεί και ήδη βρίσκονται στο στάδιο των μελετών και της δημοπράτησης.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του κ. Κασαπίδη, κατά την περίοδο της θητείας του το Πανεπιστήμιο στηρίχθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό οικονομικά, διοικητικά και πολιτικά αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο του, για την τοπική ανάπτυξη ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Δίκαιης Μετάβασης, ενώ με την ίδια διάθεση και ενδιαφέρον συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων και των μελετών που έχουν δρομολογηθεί.

Ο κ. Κασαπίδης με τους συμβούλους του εξέφρασαν την πρόθεσή τους προς τον κ. Πρύτανη να εισηγηθούν στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση του θέματος της περαιτέρω στήριξης και ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου στη Βουλή για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο και κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει την περίοδο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που ήδη διανύουμε.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας-

 Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες

Γεώργιος Κασαπίδης

 

 

Back to top button