Καστοριά

Καστοριά: Κούκλες για παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες (βίντεο)

Η Στέλλα Αντωνίου, μια εκπαιδευτική ψυχολόγος από την Καστοριά χρησιμοποιεί στις συνεδρίες της με παιδιά και εφήβους τις κούκλες. Η κα Αντωνίου σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό στην «ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης», που εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς, ενώ παρακολούθησε το 2021 στη Βαρσοβία ειδική εκπαίδευση για κούκλες ενσυναίσθησης (empathy dolls).

Η πρώτη κούκλα που δημιούργησε ήταν η Άννα, με επιλεκτική αλαλία. Θα ακολουθήσουν ακόμα εννέα κούκλες, που θα αναφέρονται σε άλλες συνήθεις συναισθηματικές δυσκολίες, όπως το άγχος, η διάσπαση προσοχής, η υπερκινητικότητα, τικς, αλλά και θέματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, δήλωσε στην ΕΡΤ3.

Στη θεραπεία η κούκλα συστήνετε ως πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει παρόμοια δυσκολία με το παιδί, προσθέτει.. Έτσι βοηθιέται να ταυτιστεί με την κούκλα καθώς υπάρχει και κάποιος ακόμα με το ίδιο πρόβλημα. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μια παρόμοια κούκλα στο σπίτι και να συνεχίσουν τη θεραπεία τους με τους γονείς τους, καταλήγει η κα Αντωνίου.



Σύνταξη: Βασίλης Καραμπάσης
ertnews.gr

 

 

 

Back to top button