ΑγροτικάΚαστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει με απύθμενο θράσος το απύθμενο ψέμα» (βίντεο)

Συνεχίζει να ψεύδεται ο κ. Αυγενάκης που για άλλη μια φορά, στην ΕΡΤ 1 λέει πως η ΝΔ «κατήργησε τη φορολόγηση των ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πως λέει συνειδητά ψέματα και δεν είναι η πρώτη φορά. Γνωρίζει πως η ΝΔ ήταν εκείνη που φορολογούσε τις ενισχύσεις από το πρώτο ευρώ και μάλιστα 2 φορές ο ίδιος είχε προτείνει τροπολογία προς την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου για την κατάργηση της χωρίς ποτέ να γίνει δεκτή. Παραθέτω σχετικό δημοσίευμα και την εκλιπαρούσα από τον ίδιο τροπολογία του από το site της Βουλής.

ikariamag.gr/katathesi-tropologias

hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d

Ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει πως η ΝΔ ήταν αυτή που φορολογούσε τις αγροτικές επιδοτήσεις και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το αφορολόγητο των αγροτικών επιδοτήσεων στις 12.000 ευρώ με το άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 4328/14-5-2015. Πέραν του αφορολόγητου των επιδοτήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θέσπισε το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ στο δηλωμένο αγροτικό εισόδημα και το ακατάσχετο του λογαριασμού στους αγρότες επιπλέον για 7.500 ευρώ, ενώ πριν η ΝΔ προχωρούσε σε κατάσχεση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών.
Αν ο κ. Αυγενάκης  τον χρόνο που αφιερώνει στα ψέματα, τις κουτοπονηριές και την διακοσμητική ανακαίνιση του υπουργικού γραφείου του, τον αφιέρωνε για τα αγροτικά προβλήματα ίσως να μπορούσε να φανεί αποτελεσματικός και χρήσιμος.
Ολυμπία Τελιγιορίδου



 

 

Back to top button