ΑθλητικάΕλλάδα

«Βίλατζ Γιουνάιτεντ»: Το πρώτο αθλητικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική ποδοσφαιρική επαρχία μόνο στην ΕΡΤ3 και το ERTFLIX (βίντεο)

Τρία είναι τα σημεία που ορίζουν τη ζωή και τις αξίες της ελληνικής υπαίθρου. Η εκκλησία, το καφενείο και το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Υπάρχουν γήπεδα σε χωράφια, γήπεδα δίπλα στα σύνορα, σε υψόμετρο, κατηφορικά, μέσα σε βοσκοτόπια, δίπλα σε μνήματα… Κάθε χωριό έχει το δικό του ποδοσφαιρικό γήπεδο και τη δική του ομάδα. Κάποιες ομάδες είναι οργανωμένες, άλλες δεν έχουν ούτε τα βασικά. Όμως η αγάπη για την μπάλα, είναι το ίδιο αγνή παντού.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Βίλατζ Γιουνάϊτεντ» οργώνει την ελληνική επικράτεια και παρακολουθεί τις κοινότητες των χωριών και τις ομάδες τους ολοκληρωτικά και… απείραχτα, δίχως δηλαδή την παραμικρή παρέμβαση στην εξέλιξη της ιστορίας, στρέφοντας την κάμερα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται µόνο για το χειροκρότημα και για την τιμή του χωριού και της φανέλας.

H πρωτότυπη ιδέα για την σειρά και την υλοποίησή της ανήκει στον σκηνοθέτη Κώστα Αμοιρίδη που μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ο κόσμος των σπορ” από το χωριό Βώλακα της Δράμας, μαζί με τον δημοσιογράφο Θανάση Νικολάου.

Η σειρά μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και διαδικτυακά από το ΕRTFLIX και σε αυτό το επεισόδιο υπάρχει αφιέρωμα στον Άρη Πηγών.

Πατήστε εδώ για να δείτε μέσω του ERTFLIX τα πρώτα έξι επεισόδια

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σειρά από την ΕΡΤ3 μέσω του ERTFLIX κάθε Δευτέρα

ertnews.gr

Back to top button