Αθλητικά

Euro 2024: Οι «βάσεις» που θα… στρατοπεδεύσουν οι φιναλίστ

20 ομάδες που έκλεισαν… θέση -μέσω των προκριματικών- στην τελική φάση του Euro 2024 και η «οικοδέσποινα» Γερμανία έχουν πλέον επιβεβαιώσει τις τοποθεσίες διαμονής των αποστολών τους, όπου θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά, το οποίο αρχίζει στο Μόναχο στις 14 Ιουνίου, και απ’ όπου θα ταξιδεύουν για τους αγώνες της φάσης των ομίλων.

Η «οικοδέσποινα» Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα διαμένει στο Χερτσογκενάουραχ της Βαυαρίας, η -κάτοχος του τίτλου- Ιταλία επέλεξε την πόλη Ίζερλον στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η -φιναλίστ του Euro 2020- Αγγλία επέλεξε το Μπλανκενχάιν στη Θουριγγία.
Όλες οι ομάδες θα εγκατασταθούν στη «βάση» τους τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα τους, με στόχο να παρατείνουν τη διαμονή τους στο «σπίτι μακριά από το σπίτι τους» μέχρι τον τελικό, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στις 14 Ιουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση των play-offs τον Μάρτιο, με τη συμμετοχή και της εθνικής Ελλάδας, οι τελευταίες τρεις ομάδες που θα προκριθούν στα τελικά του τουρνουά θα μπορούν να επιλέξουν τη «βάση» τους.

Έχοντας για πρώτη φορά συμπεριλάβει τη βιωσιμότητα ως κριτήριο στους κανονισμούς της διοργάνωσης, το πρόγραμμα αγώνων έχει σχεδιαστεί ώστε οι ομάδες να παίζουν τους αγώνες της φάσης των ομίλων μόνο σε δύο περιφέρειες, προκειμένου να μειωθούν οι αποστάσεις για τις ομάδες και τους φιλάθλους μεταξύ των πόλεων που φιλοξενούν τις αναμετρήσεις.
Αυτό ευνοεί τις αποστολές ομάδων που ταξιδεύουν με τρένο – που προσφέρεται μέσω συνεργασίας με την Deutsche Bahn – ή με λεωφορείο από τη «βάση» τους στα γήπεδα των αγώνων στη διάρκεια της φάσης των ομίλων, αφήνοντας πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από ό,τι σε προηγούμενα τουρνουά.

Οι επιβεβαιωμένες «βάσεις» των εθνικών ομάδων:

Αλβανία: Κάμεν
Αυστρία: Βερολίνο
Βέλγιο: Λούντβιχσμπουργκ
Κροατία: Νοϊρούπιν
Τσεχία: Νόρντερστετ
Δανία: Φρόιντενστατ
Αγγλία: Μπλανκενχάιν
Γαλλία: Πάντερμπορν
Γερμανία: Χερτσογκενάουραχ
Ουγγαρία: Βάιλερ ιμ Αλγκόι
Ιταλία: Ίζερλον
Ολλανδία: Βόλφσμπουργκ
Πορτογαλία: Χαρσεβίνκελ
Ρουμανία: Βίρτσμπουργκ
Σκωτία: Γκάρμις-Παρτενκίρχεν
Σερβία: Άουγκσμπουργκ
Σλοβακία: Μάιντς
Σλοβενία: Βούπερταλ
Ισπανία: Ντοναουεσίνγκεν
Ελβετία: Στουτγάρδη
Τουρκία-Μπαρσινγκχάουζεν

ΑΠΕ

Back to top button