Κόσμος

Έιμι Γουάινχαουζ: Ο Νικ Κέιβ γράφει τη μουσική για την ταινία «Back to Black»

Ο Νικ Κέιβ, μαζί με τον εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτη του Γουόρεν Έλις γράφουν τη μουσική για την επερχόμενη βιογραφική ταινία για την αείμνηστη τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Έιμι Γουαϊνχάουζ «Back to Black» της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον.

Οι συντελεστές μπορεί να έχουν πρόσβαση στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο κατάλογο της Έιμι Γουαϊνχάουζ, αλλά ένας άλλος θρυλικός μουσικός επενδύει το ταλέντο του στο κινηματογραφικό έργο, αναφέρει το Variety.

Στην ταινία των StudioCanal και Focus Features με πρωταγωνίστρια την Μαρίζα Αμπέλα συμμετέχουν οι Τζακ Ο’ Κόνελ, Έντι Μάρσαν και Τζούλιετ Κόουαν.

Το Variety έλαβε μια αποκλειστική φωτογραφία των Κέιβ, Έλις και Τέιλορ Τζόνσον να ηχογραφούν στο στούντιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Καθώς τα τραγούδια της ίδιας της Έιμι Γουαϊνχάουζ, όπως το «Back to Black» (το οποίο ακούγεται στο πρόσφατο τρέιλερ), «Valerie» και το «Rehab» αναμφίβολα θα έχουν κεντρική θέση στην ταινία, οι Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις θα συνθέσουν μουσική διάρκειας 20-30 λεπτών.

«Ο Νικ και ο Γουόρεν ήταν οι μόνοι μουσικοί στο μυαλό μου για τη μουσική της ταινίας “Back to Black”», είπε η Τέιλορ Τζόνσον. «Με τα χρόνια, άκουσα όλα όσα έχουν συνθέσει και λαχταρούσα να πραγματοποιήσω το όνειρο της συνεργασίας. Η ευαισθησία τους καθώς και η κατανόηση αυτής της ιστορίας έχει οδηγήσει σε μια βαθιά και συγκινητική ταινία».

Οι δυο μουσική συνέθεσαν πρόσφατα το soundtrack της βιογραφικής ταινίας του Άντριου Ντόμινικ του 2022 για την Μέριλιν Μονρόε «Blonde».

Ωστόσο, η ταινία «Back to Black» σηματοδοτεί την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του Νικ Κέιβ με τη φίλη του Τέιλορ – Τζόνσον, η οποία του ζήτησε να συνεισφέρει με κείμενο στο βιβλίο της “Still Lives” του 2015).

ΑΠΕ

Back to top button