ΑθλητικάΚαστοριά

Το Βραβείο Ήθους “Πιερ ντε Κουμπερτέν” στην Καστοριανή Πηνελόπη Νίκα (φωτο)

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου θεσμοθετήσαμε το Βραβείο ήθους Πιερ ντε Κουμπερτέν, εμπνεόμενοι από τις Ολυμπιακές αξίες και τον ιδρυτή του αθλήματος μας. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην αθλήτρια Πηνελόπη Νίκα και στην χορογράφο των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας Άρτεμης Ιγνατίου
Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, μία δική μας αθλήτρια βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου. Στην ετήσια εκδήλωση της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου τίμησε την Πηνελόπη με το βραβείο του Fair Play.
Η παγκόσμια ομοσπονδία αναγνώρισε την αξιοθαύμαστη πράξη της αθλήτριας μας, η οποία στο παγκόσμιο κύπελλο πένταθλου που διεξήχθη στην Βουλγαρία έδειξε την ακεραιότητα και το ήθος του χαρακτήρα της. Οι κριτές του αγώνα έκαναν λάθος στον χρόνο κολύμβησης της, δίνοντας της τεράστιο προβάδισμα, ανεβάζοντας την στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Η Πηνελοπη χωρίς δεύτερη σκέψη, μόλις αντιλήφθηκε το λάθος, ενημέρωσε επανειλημμένα τους κριτές για διόρθωση του λάθους, οι οποίοι στην αρχή ήταν διστακτικοί και ζητούσαν αποδείξεις.
Αντί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με την πράξη της έδειξε και σε διεθνές επίπεδο ότι οι αθλητές μας έχουν αξίες και αρχές και πράττουν πάντα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι
Η βράβευση έγινε απο τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.
Το βραβείο ήθους Πιερ ντε Κουμπερτέν απονέμεται για την προσφορά της στην ολυμπιακή οικογένεια σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο στην χορογράφο των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας Άρτεμης Ιγνατίου. Η Άρτεμης είναι πρωτοπόρος στη διάδοση των Ολυμπιακών αξίων και μας δείχνει την σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς ως στάση ζωής.
Η βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος.

Back to top button