Ελλάδα

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αθωώθηκε από τις κακουργηματικές κατηγορίες

Με δελτίο Τύπου ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρεται στην «ομόφωνη αθώωσή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε», ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επισημαίνει πως «Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί»

«Αξιότιμοι κύριοι,

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου από όλα τα ΜΜΕ του μοναδικού πληρεξούσιου δικηγόρου μου που τον ευχαριστώ και δημόσια με την παρούσα τον κ. Αλέξιο Χ. Κούγια για την προσωπική και επαγγελματική στήριξη του».

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ

«Σήμερα, είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της εφέσεως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με κατηγορούμενο τον γνωστό παρουσιαστή – εκδότη – επιχειρηματία, Μαίνανδρο (Μένιο) Φουρθιώτη, αλλά η υπόθεσις ανεβλήθη λόγω της αποχής των δικηγόρων Αθηνών.

Το Δικαστήριο όμως, κατόπιν αδείας του ΔΣΑ και λόγω της αμετάκλητης αθωότητάς του για τις κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες αντιμετώπιζε, όταν και παρανόμως κρατήθηκε προσωρινά, αφενός μεν επιβεβαίωσε την αμετάκλητη αθώωσή του, αφετέρου διέταξε την άρση του οιουδήποτε περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί, μεταξύ των οποίων και τη μη εμφάνισή του στην τηλεόραση, τη μη έκδοση από αυτόν εφημερίδος, αλλά και την άμεση απόδοση σε αυτόν της εγγυήσεως, η οποία είχε καταβληθεί, ύψους 30.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί».

ertnews.gr

Back to top button