Ελλάδα

Ψητό κουνουπίδι με γιαούρτι και πιλάφι

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
Για το κουνουπίδι
1 κιλό ελληνικό κουνουπίδι κομμένο σε φέτες
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κόλιανδρος/κύμινο/μαραθόσπορος/κάρδαμο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το πιλάφι
1 κ.σ. βούτυρο
6 κόκκοι κάρδαμο
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 ml ζωμός
100 ml γάλα καρύδας
40 γρ. σταφίδες
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φλοίδες καρύδας καβουρδισμένες
Φύλλα κόλλιανδρου
Τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
Γιαούρτι στραγγιστό



Back to top button