ΑθλητικάΚαστοριά

Παλικαρίσιο τρίποντο με φόντο την πρόκριση η Κ-16 ΕΠΣ Καστοριάς (αποτελέσματα – βαθμολογίες – μέγα φωτορεπορτάζ)

Καθοριστικής σημασίας νίκη πέτυχε η Μικτή Κ-16 “ΙRIS Catering” ΕΠΣ Καστοριάς, επικρατώντας στο ΔΑΚ Καστοριάς, στο κρίσιμο ματς με την Κοζάνη, επί της αντίστοιχης ομάδας, μετά από ένα δραματικό όπως εξελίχθηκε ματς, με σκορ 2-1.

Ο αγώνας ήταν εξ’ αναβολής της 1ης αγωνιστικής και ουσιαστικά της 4ης του 3ου ομίλου Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων στον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έδωσε τρία σερί ματς εκτός έδρας και το πρώτο σήμερα εντός έδρας με απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα.

Το σημερινό ματς κόντρα στην Κοζάνη ήταν κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, ενώ με τη νίκη της αυτή η ΕΠΣ Καστοριάς, έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της 1ης και προνομιούχου θέσης για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς απέχει 1 β. από την πρωτοπόρο Πέλλα, την οποία και υποδέχεται την επόμενη Τετάρτη, σε ένα ματς πραγματικό ΤΕΛΙΚΟ!!!

Μετά από ένα αμφίρροπο και αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο, στο λεπτό εκείνο σε βαθιά μπαλιά του Νίκου Σαχινίδη και τραγικό λάθος του γκολκήπερ των φιλοξενούμενων Παπαδόπουλου, η Καστοριά άνοιξε τον δρόμο για το υπερπολύτιμο τρίποντο (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο ανέβασε ρυθμό πιέζοντας την αντίπαλη εστία. Έτσι, πέντε λεπτά αργότερα (25’) μετά από εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ του Νανά, ο προωθημένος Σαχινίδης με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Καστοριά, σημειώνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (2-0).

Μέχρι και την λήξη του α’ ημιχρόνου η ομάδα της Καστοριάς είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας μάλιστα 2-3 καλές ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε κυρίως διαχείριση, με απώτερο σκοπό να μην κινδυνέψει, διατηρώντας το πολύτιμο 2-0. Στο διάστημα αυτό, το ματς κύλησε αμφίρροπο χωρίς μεγάλες φάσεις και ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ωστόσο, το ματς έγινε «ροντέο» μετά το 75’. Και αυτό γιατί στο λεπτό εκείνο, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Φαρμάκη από τον Παπαϊωάννου μέσα στην περιοχή.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Οικονόμου, μειώνοντας σε 2-1, δίνοντας πλέον νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στα επόμενα 15 λεπτά ο αγώνας απέκτησε μία άγρια ομορφιά, πολύ γρήγορο ρυθμό, με πολλά νεύρα, ένταση και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Το τελικό σφύριγμα του πολύ καλού διαιτητή κ.Βλάχου, με βοηθούς τους Ντόλια, Παπαλαμπρόπουλου (ΣΔ Γρεβενών), βρήκε νικήτρια την ομάδα της Καστοριάς με 2-1, την οποία περιμένει ένας ακόμη ΤΕΛΙΚΟΣ, αυτός την επόμενη Τετάρτη στο ΔΑΚ κόντρα στην ΕΠΣ Πέλλας.

Κ16 ΕΠΣ Καστοριάς  (Βελλίδης- Ευαγγελίδης): Παπαϊωάννου,  Σαχινίδης (74’ Νικολαϊδης), Σαλτσογλίδης,  Χριστόπουλος,  Κωνσταντινίδης,  Παπουτσίδης,  Έξαρχος (58’ Πάτσιος), Λαζαρίδης,  Νανάς (74’ Ποστεκίδης),  Σταμούλης, Κυριακίδης (46’ Μούτσκα)

Κ16 ΕΠΣ Κοζάνης ( Παρασκευάς  – Τσέπουρας): Παπαδόπουλος,  Κουτσοσίμος (63’ , Λίτσιος),  Μακρίδης,  Χαραλαμπίδης  Αθ., Μπαλτζής,  Σίσκος, Δαβίτης (Παππάς),  Παπανικόπουλος (68’ Καρακίτσιος),  Λαζαριώτης (63’ Μούτος),  Οικονόμου,  Φαρμάκης (85’ Μεταξάς) .

Βαριά ήττα η Κ-14

Εκ διαμέτρου αντίθετη με την Κ-16 είναι η πορεία της Κ-14 στο πρωτάθλημα, καθώς, σε 4 ματς μετράει ισάριθμες ήττες, και μάλιστα χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ.

Στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην πρωτοπόρο Κοζάνη, γνώρισε μία ακόμη βαριά ήττα με σκορ 0-6.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του  αγώνα, υποχρεώνοντας την ομάδα της Καστοριάς σε παθητικό ρόλο.

Στο 2′ Μαντζόπουλος σέντρα και με πλασέ ο Συράκος θα γράψει το 0-1.

Στο 13′ κόρνερ Συράκου και ο Κούτσικας με κεφαλιά θα κάνει το 0-2.

Στο 22′ ωραία σέντρα Σιδηρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι κι ο Συράκος με μονοκόμματο σουτ θα γράψει το 0-3.

Στο 27′ σέντρα Μαντζόπουλου πλασέ Συράκου και 0-4.

Στο 48′ ο Καρυπίδης κάθετη στον Τελλίδη που ψύχραιμα θα γράψει το 0-5.

Στο 79′  σουτ Τελλίδη στο δοκάρι

ΕΠΣ Καστοριάς Κ14 ( Ευαγγελίδης-Βελλίδης) Παναγιωτίδης, Σαλτσογλίδης, Καρούτας (52′ Κυριάκου), Γιώρας (41′ Μαντζούρας), Φαρσαριώτης , Σπυρόπουλος, Λεβεντόπουλος (52′ Δεμερτζίδης), Εμμανουηλίδης (52′ Μπότσαρης), Μάντζαρης, Κουτσομίχας (41′ Γιαννάκης), Φιλιάδης.

ΕΠΣ Κοζάνης (Παρασκευάς -Τσέπουρας): Τσιρανίδης, Σιδηρόπουλος, Κούτσικας (41′ Τελλίδης), Καραμπατζάκης, Μπαλτάς, Σταμόπουλος (41′ Μπατινάς), Μαντζόπουλος (41′ Τσίτσαρης- Ντερος), Καρυπίδης, Τσιανάκας (61′ Σίσκος), Σαμαράς, Συράκος (41′ Τουρτούρας).

 

Back to top button