ΑγροτικάΕλλάδα

Ημαθία: Έκλεισαν την Εγνατία Οδό οι αγρότες – «Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα» (φωτογραφίες – βίντεο))

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εγνατία Οδός (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) στο ύψος του κόμβου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΛΑΤΛΗΣ

Αγρότες της Ημαθίας και της Πιερίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους παράδρομους βγήκαν με τα πόδια στο οδόστρωμα θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη. Κατά πληροφορίες ο αποκλεισμός θα διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Την ίδια ώρα αντίστοιχες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και στα υπόλοιπα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Ζητάμε την βοήθεια όλων των φορέων»

«Ετοιμάζουμε την κάθοδο στην Αθήνα. Ζητάμε την βοήθεια όλων των φορέων για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την διαμαρτυρία μας κατεβάζοντας τα τρακτέρ στη Αθήνα» αναφέρει στο ThessToday ο Βασιλακάκης Αθανάσιος, αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας.

«Κοινός αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό»

Στο μπλόκο Νησελίου βρέθηκε όμως νωρίτερα και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος ο οποίος συνομίλησε με τους παραγωγούς.

«Βρεθήκαμε εδώ σήμερα δίπλα στους αγρότες που διαδηλώνουν. Πήραμε γραπτά τα αιτήματά τους με τη δέσμευση να τα κάνουμε γνωστά και να παλεύουμε για αυτά. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα έχουν δίκαια αιτήματα και θα νικήσουν» δήλωσε στην κάμερα του ThessToday ο ευρωβουλευτής.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και τις αποφάσεις που παίρνουν με δημοκρατικές διαδικασίες και καλούμε τα συνδικάτα και σωματεία των εργαζομένων στην Αθήνα να προετοιμαστούν να τους υποδεχτούν αγωνιστικά αυτή την Τρίτη στο Σύνταγμα. Είναι ένας κοινός αγώνας ενάντια στην ακρίβεια στις τιμές του ρεύματος στην κλιμάκωση των τιμών των καυσίμων και ενάντια στον πληθωρισμό που πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί» επεσήμανε καταλήγοντας.

Από Λάρισα και Βοιωτία τα τρακτέρ για το συλλαλητήριο της Τρίτης

Συνδικαλιστικές πηγές από τις τάξεις των αγροτών αναφέρουν στο ThessToday πως ακόμη γίνονται ζυμώσεις σε ο,τι αφορά τον σχεδιασμό για το συλλαλητήριο ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι πως τρακτέρ θα κατεβάσουν οι παραγωγοί της Λάρισας και της Βοιωτίας με τους συμμετέχοντες από όλη την υπόλοιπη χώρα να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα με ναυλωμένα πούλμαν.

thesstoday.gr

 

Back to top button