Ελλάδα

Συνταγή για κεφτεδάκια με κοκκινιστό πλιγούρι

Η Γωγώ Δελογιάννη μάς φτιάχνει κεφτεδάκια με κοκκινιστό πλιγούρι

Για το πλιγούρι
500 γρ. πλιγούρι
300 γρ. μανούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τους κεφτέδες
1000 γρ. κιμά ανάμεικτο (500 γρ. μοσχάρι και 500 γρ. χοιρινό)
400 γρ. ψωμί ξερό, μουλιασμένο σε γάλα
3 αυγά
250 γρ. κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
800 γρ. χυμό τομάτας
400 γρ. κονκασέ ή ολόκληρο τοματάκι αποφλοιωμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό
1/2 κούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι



Back to top button