ΓούναΚαστοριά

ΣΕΓ: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής γουνοποιίας, οι πρόσφατες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Η αλήθεια σε σχέση με τις εκλογές της Ε.Ο.Γ. την Παρασκευή 9/2/2024, είναι ότι η διαδικασία ούτε ομαλά προχώρησε, ούτε σε κλίμα συναίνεσης.

Ο επικεφαλής Άκης Τσούκας, μετά από μεθοδεύσεις, προσπάθησε να “περάσει” 4 παράνομους εκλέκτορες, 3 από τον σύνδεσμο Άργους Ορεστικού και 1 από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, κάποιοι από τους οποίους ήταν μάλιστα υποψήφιοι, τόσο για το Δ.Σ, όσο και για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Μετά από γραπτή καταγγελία των εκλεκτόρων του Σ.Ε.Γ, αναγκάστηκαν να τους διαγράψουν.

Αντί όμως να αναβληθούν οι εκλογές και να οριστούν σε νέα ημερομηνία, λόγω των νέων δεδομένων, αλλάξανε εντέχνως τα ονοματεπώνυμα στα ψηφοδέλτια και προχώρησαν την μή σύννομη διαδικασία.

Τελικά με πολύ μεγάλη αποχή είχαμε εκλογή νέου ΔΣ, με ένα ψηφοδέλτιο. Ψήφισαν μόνο 14 εκλέκτορες, όταν στις προηγούμενες εκλογές είχανε ψηφίσει 29. Σαν μαύρη σελίδα καταγράφονται στην ιστορία της Ελληνικής γουνοποιίας, οι πρόσφατες εκλογές.

Τα τεράστια προβλήματα του κλάδου και του τόπου μας απαιτούν λύσεις και όχι προσωπική εκμετάλλευση, παρατυπίες και παρανομίες.

Ο τόπος μας, έπρεπε από το 2022 να έχει ενισχυθεί με τα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαντικότατα κεφάλαια αποζημιώσεων, λόγω της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το εμπάργκο στην Ρωσία .

Δυστυχώς λόγω των ενεργειών του προέδρου της Ε.Ο.Γ. χάθηκαν τα 3/4 των ενισχύσεων.

Οι συνάδελφοι γουνοποιοί, οι εργαζόμενοι και η τοπική αγορά πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω λάθος αποφάσεων, παραλείψεων και μικροσυμφερόντων, ο τόπος μας έμεινε πλήρως αβοήθητος για μεγάλο και κρίσιμο χρονικό διάστημα, ενώ η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν συμμετείχαν καθόλου στο πρόγραμμα. Δεν έχει διεκδικηθεί επίσης κανένα πρόγραμμα για τους εργαζόμενους, πλην των προσωρινών αναστολών, οι οποίες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μόνιμη λύση. Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι μειώνονται συνεχώς και ο τόπος ερημώνει. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, που θα δώσει ένα νέο όραμα για το αύριο, παραγγελίες και δουλειά, από άλλες αγορές εκτός Ρωσίας.

Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για πάγωμα πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και εργοδότες να βιώνουν ένα Γολγοθά.

Οι μεγάλες δυσκολίες είναι ακόμα μπροστά μας και χρειάζεται ομοψυχία, ενότητα, συλλογικότητα και δουλειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το νέο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

 

 

Back to top button