ΑγροτικάΚαστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Η Ελληνίδα αγρότισσα αξίζει περισσότερο από τα ψίχουλα της ΝΔ

Δήλωση του μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνης Αγροτικού Τομέα για το επίδομα μητρότητας για τις αγρότισσες

Με 300 ευρώ το χρόνο για ένα παιδί ή με 500 ευρώ και 700 ευρώ το χρόνο για δύο ή τρία παιδιά αντίστοιχα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πως θα “στηρίξει”, τη μητέρα αγρότισσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει τονίσει πως για εμάς είναι εθνική προτεραιότητα η ουσιαστική στήριξη της γυναίκας αγρότισσας.

Έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας την αναδιαμόρφωση του επιδόματος παιδιού και τη μεταφορά του αποκλειστικά στη μητέρα, από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη του, ανεξαρτήτως σπουδών.

Το επίδομα διαμορφώνεται στα 70 ευρώ το μήνα στο πρώτο παιδί, στα 105 ευρώ στο δεύτερο και στα 140 ευρώ στο τρίτο.

Το επίδομα αυτό θα προστίθεται στη σύνταξη της μητέρας εφ` όρου ζωής και θα είναι αυτό που αντιστοιχεί στο σύνολο των παιδιών που έχει η κάθε αγρότισσα γεννήσει και αναθρέψει.

Επιπλέον προτείναμε την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να καταλάβει πως η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση της υπαίθρου δεν γίνεται με 25 ευρώ το μήνα.

Αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η Ελληνίδα αγρότισσα να παραμείνει αγρότισσα, γιατί με τις πολιτικές της ΝΔ ήδη πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εγκαταλείψει τον πρωτογενή τομέα και δυστυχώς για την εθνική οικονομία και άλλοι οδηγούνται σε παύση εργασιών, αφού καθίσταται καθημερινά ασύμφορη η εργασία τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει όλα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.​

Back to top button