Καστοριά

Προσπερνώντας τα όρια της αναπηρίας… μια ταξιδιωτική περιπλάνηση στην όμορφη Καστοριά (φωτογραφίες)

Με σύμμαχο την καλή διάθεση και μπόλικα χαμόγελα, ολοκληρώθηκε μία ακόμα ταξιδιωτική περιπλάνηση του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, με προορισμό αυτή την φορά την όμορφη και γραφική πόλη της Καστοριάς.

Η εκκίνηση δόθηκε στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ (θερμές ευχαριστίες στην Διοίκησή της για την εξασφάλιση της ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης των Μελών μας), όπου ύστερα από ένα σύντομο ταξίδι, μέσω της Εγνατίας Οδού, ξεπρόβαλε η ξακουστή λίμνη και η αμφιθεατρικά χτισμένη Πόλη.

Η άφιξη των Μελών του Συλλόγου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι στους οποίους έκανε εντύπωση το λεωφορείο του Συλλόγου, το μοναδικό προσβάσιμο (αυτού του μεγέθους) στην Ελλάδα, που μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που αντιμετωπίζουν βαριάς μορφής κινητικές αναπηρίες και βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια.

Με τον καιρό ασυνήθιστα καλό, τα Μέλη του Παραρτήματος άδραξαν την ευκαιρία για καφεδάκι κατά μήκος της λίμνης, ενώ αρκετοί περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια, θαυμάζοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα μνημεία, αλλά και τα ξεχωριστά αρχοντικά σπίτια της Καστοριάς.

Και κάπου εδώ… είχε έρθει η ώρα του φαγητού, με την «αποστολή» να κατευθύνεται στη Χλόη, απολαμβάνοντας υπέροχες γεύσεις και νοστιμιές. Με το σούρουπο της ημέρας, ξεκίνησε ο δρόμος της επιστροφής.

Η Πόλη της Καστοριάς αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, όπου η φυσική ομορφιά, η ιστορία της, τα αξιοθέατά της, αλλά και η ζεστασιά των ανθρώπων σε κάνουν να θέλεις να την επισκεφτείς ξανά και ξανά, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η απρόσκοπτη μετακίνηση και η ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων, με τον ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης να έχει αναπτύξει στο πλαίσιο αυτό, δράσεις εξωστρέφειας, με κύριο στόχο τον τερματισμό της μοναξιάς και το προσπέρασμα των κάθε λογής εμποδίων που προκαλούν τα στενά όρια της αναπηρίας.

Back to top button