Φλώρινα

Το Κέντρο Αποκατάστασης Αμυνταίου θα μετατραπεί σε υπερσύγχρονη διαβαλκανική κλινική με πάνω από 200 εργαζόμενους

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκα στη Δυτική Μακεδονία. Ένα τόπο με φλογερούς πατριώτες, πλην όμως σε οικονομική μετάβαση και με σημαντικές ανάγκες για αναπτυξιακά έργα. Και η Κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη το κάνει πράξη.
Ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ανέθεσα στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, μια 100% δημόσια ΑΕ του Υπουργείου Υγείας, να ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός τέτοιου έργου. Η συγκεκριμένη εταιρεία από χρόνια διαχειρίζεται ήδη δύο κέντρα αποκατάστασης – ένα στο Ολυμπιακό Χωριό και ένα στην Κερατέα. Ίσως ακούσατε ότι με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προχθές εγκαινιάστηκε στην Κερατέα η νέα ρομποτική Πτέρυγα, υπερσύγχρονη και μοναδική στην Ελλάδα.
Πρόσφατα, ο Υπουργος Υγείας, παρουσία του Βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Κέντρο της Κερατέας αναγγέλλοντας ότι ένα παρόμοιο, αλλά πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, θα γίνει στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Όπως σας είπα τα σχέδια που ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια ήρθε η ώρα να μπουν σε εφαρμογή. Πρόκειται για έργο πνοής για την περιοχή, με διαβαλκανικό χαρακτήρα, νέο τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό, στελέχωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου, το οποίο θα προσελκύσει επισκεψιμότητα από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Αναβαθμίζουμε λοιπόν το σημερινό Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε υπερσύγχρονη κλινική. Στην φάση της επέκτασης και της συνολικής κατασκευής υπολογίζεται να απασχολήσει 300-400 άτομα και στη φάση της λειτουργίας 200+ εργαζομένους. , στο παράδειγμα αυτού που φτιάξαμε και λειτουργεί άψογα στην Κερατέα Αττικής και στο οποίο συρρέουν ασθενείς από όλη την Αττική.
Βασίλης Κοντοζαμάνης

 

Back to top button