Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τίμησαν τη λίμνη και τα ψάρια της

Λίμνη μας αγαπημένη, πόσες χαρές μας δίνεις κάθε μέρα, με πόσους τρόπους ευχαριστείς όλους τους κατοίκους! Σήμερα η παρέα και ο Λάζος ανέλαβαν να κάνουμε τη συνάντηση με θέμα τη λίμνη και τα ψάρια της.
Η Μαρία φρόντισε με ένα περίφημο φαγητό ,που πιστεύω κάποια στιγμή θα πάρει την αξία του αξίζει, την γκαρούφα (ειδικά αν τσιμπάει λίγο…πολύ στο σκόρδο-μπράβο Μαρία). Πιστεύω να το έχουν δοκιμάσει όλοι. Εγώ το τίμησα δεόντως όσο ζούσε η πεθερά .Στο μενού και πρικιά τηγανητά με μπόλικο κρασί .
Τα παιδιά του Ξενοδοχείου Καστοριά ο Αντώνης και ο Ιωσήφ δέχτηκαν να μας φιλοξενήσουν να μας κεράσουν μαζί με την ανάλογη μουσική. Τραγουδήσαμε ,ήπιαμε ρίξαμε και κάτι γυροβολιές.
Όλα λοιπόν αφιερωμένα στη λίμνη και στα …καλούδια της.Καθε φορά συζητιέται στην παρέα όλο και κάποια ιστορία από τα παλιά και στο πόσο έχει βοηθήσει αυτή την πόλη και σε δύσκολες εποχές. Σήμερα βέβαια αυτό δεν είναι κατανοητό δεν το καταλαβαίνουν όλοι αλλά κάποια στιγμή έτσι ήταν. Η λίμνη αυτή τροφοδότησε σε δύσκολες εποχές με τα ψάρια της τόσους και τόσους.
Σήμερα ουκ ολίγοι ψαρεύουν ερασιτεχνικά έχουμε και λίγους επαγγελματίες .
Την τιμήσαμε λοιπόν δεόντως γευόμενοι τα …καλούδια της .Βέβαια να μην κρυβόμαστε ότι είναι μία ευκαιρία να βρισκόμαστε με διαφορετική διάθεση από την καθημερινή. Είπαμε ότι η παρέες θέλουν και θέματα για να κινητοποιηθούν. Άλλος για κυνήγι, άλλος για ψάρεμα άλλος….
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν τον Λάζο και Γιώργο που πιάσανε τα ψάρια και σε όσους είχαν την πρωτοβουλία και βοήθησαν. Πάντα τέτοια σε όλους. Καλό βράδυ αναφωνώντας.
Ζητω η λίμνη μας, ζήτω η ομορφιά της,ζήτω τα ψάρια της.
Βασίλης Κωνσταντίνου

 

Back to top button