Καστοριά

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος στην Καστοριά

επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Κωνσταντίνου Βύζα, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου,  του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν διάφορα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα με στόχο να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ώστε να γίνει λειτουργικότερο το έργο της Περιφέρειας και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ακόμη, επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού και οι επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στην ανταπόκριση και απορροφητικότητα διαφόρων προγραμμάτων, ενώ ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για δράσεις πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος άκουσε τα θέματα που του τέθηκαν, εκφράζοντας την πρόθεση του να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες συνόδευσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής και έπειτα στις Πρέσπες, όπου επισκέφτηκαν το σημείο πρόσβασης που σχεδιάζεται να γίνει η Συνοριακή Διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών. Επίσης,  είδαν από κοντά τα σημεία κατολισθήσεων επί της εθνικής οδού Φλώρινα-Πρεσπών.

επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικώνεπίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικώνεπίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικώνεπίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικώνεπίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικώνεπίσκεψη αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών

 

 

 

 

Back to top button