ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κάλεσμα φορέων της Καστοριάς στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στοθάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά!

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα) με ένα κεντρικό σύνθημα:

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία

του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο,προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  28  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΣΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς

———————————————————————————————————————–

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από τον απαράδεκτο θάνατο 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη ως το πρώτιστο, έχουν ολέθρια αποτελέσματα για το λαό και την κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση, παρότι δεν περιορίζεται πια από τα μνημόνια, αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και παραπλανά τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο με τις πενιχρές αυξήσεις που έδωσε από 1-1-24 (40€ καθαρά το μήνα, δηλαδή ούτε 1,5€ ευρώ τη μέρα) ενώ ο Υπουργός Οικονομικών  δηλώνει ψευδώς πως η μέση καθαρή αύξηση για τους/τις Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ.  Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, με τα οποία οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%,  η κυβέρνηση λειτουργεί με την συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, η οποία οδηγεί τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο σε μια παρατεταμένη λιτότητα.

Οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί, που καλούνται να υπηρετήσουν στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 400-500 ευρώ τον μήνα, αμείβονται με  μόλις 734 ευρώ καθαρά τον μήνα.  Το ίδιο ισχύει και για  άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους/τις  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους  Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου  στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι/ες μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες στον Ιδιωτικό Τομέα. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα,   πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

———————————————————————————————————————–

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη και ώρα 11:00 πμ έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (πρώην Νομαρχία) σε συνεργασία με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς και τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ε. Ν. Καστοριάς

———————————————————————————————————————–

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στην Νομαρχία Τετάρτη στις 28.2.2024. ώρα 11 π.μ.

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την ακρίβεια που κατατρώει τον μισθό μας στα μισά του μήνα, να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις σε όλους τους μισθούς με ΣΣΕ, να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας. Οι εργοδότες στους κλάδους μας αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν διασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς, εντείνουν την εκμετάλλευση. Μπροστά στη γενικότερη οικονομική αστάθεια, με ύφεση και ενδεχόμενη κρίση, προχωρούν σε απολύσεις, σε εκ περιτροπής εργασία, κλείνουν τμήματα της παραγωγής , αφήνουν για μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, προωθούν σχέδια εξυγίανσης για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Το παράδειγμα των γουνεργατών είναι χαρακτηριστικό για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδους μας και αυτό απαιτεί να σημάνει παντού συναγερμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει την απαράδεκτή διαδικασία καθορισμού του κατώτερου μισθού με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου με σκοπό να εφαρμοστεί την 1 η Απρίλη. Με βάση αυτή την απαράδεκτη αντεργατική νομοθεσία η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα με τις ευλογίες της αντιπολίτευσης, σκοπεύει να δώσει μια μικρή αύξηση στον κατώτερο μισθό που θα εξανεμιστεί πριν ακόμα μπει στις τσέπες μας, αφού το κόστος ζωής τραβάει την ανηφόρα.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα πάνω από 10% κάθε μήνα, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων αυξήθηκαν 30%, η τιμή της κιλοβατώρας στο ρεύμα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 3 χρόνια και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, με αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στο ύψος του 2000.

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν που θα αποφασίσουν για το μισθό μας:

  • Ο ΣΕΒ και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που το 2022 είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται
    στα 25,1 δις ευρώ.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ που μας έχει τσακίσει στους φόρους και τα χαράτσια, που έφτασαν τον λαό
    μας να πληρώνει το 95%των φόρων όταν στους εφοπλιστές νομοθετούν εθελοντική φορολόγηση
    και στους τραπεζίτες αναβαλλόμενο φόρο.
  • Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που μας λέει ότι η ακρίβεια οφείλεται στους λειψούς ελέγχους της επιτροπής
    ανταγωνισμού και ότι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας για να
    κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι’ αυτό εδώ και 12 χρόνια έχει παραδώσει το θεσμό της
    Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) στους επιχειρηματίες και το κράτος.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και έβγαλε στους δρόμους τρία εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας και καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί. Τα συνθήματα της περιόδου εκείνης παραμένουν επίκαιρα για να μην συγκαλυφθεί και επαναληφθεί το έγκλημα καθώς και τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς που το 2023 έσπασαν κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 160 θανατηφόρα και θέτουν το πραγματικό δίλλημα για μας τους εργαζόμενους «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων στα χέρια μας. Η Ομοσπονδία μας και τα Συνδικάτα μπαίνουμε μπροστά και καλούμε κάθε συνάδελφο στον κλάδο να συμμετέχει σ’ αυτόν τον αγώνα γιατί η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των
    συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον
    πληθωρισμό.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
  • Επαναφορά της ευνοϊκότερης σύμβασης.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα 7ώρο-5νθήμερο -35ώρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης
    των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της
    μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές
    επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και πλαφόν στις τιμές της
    ενέργειας και των καυσίμων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα
    τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.
  • Πλήρες αποζημιώσεις (100%) για φυσικές καταστροφές. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να
    καλύπτουν το αγροτικό κόστος παραγωγής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

———————————————————————————————————————–

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η οργή κι η αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και του λαού για την ακρίβεια, τους μισθούς  που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,  τις κλεμμένες τριετίες και την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι (εμπόριο, super market, καταστήματα εστίασης,  εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών κτλ.) γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να  ζεις με τσακισμένους μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ακρίβεια σε είδη πρώτης  ανάγκης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια. Βιώνουμε τις  συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και άλλων σημαντικών  κοινωνικών αναγκών.

Την ίδια στιγμή που στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ δεν έχουμε βάλει ούτε τα απαραίτητα,  οι αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ μετρούν 11 δις καθαρά κέρδη το 2023. 

Την ίδια στιγμή που μέσα από την φορολογία μας ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού  προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές φόρο απαλλάσσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.

Φτάνει πια! 

Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό  μας ιδρώτα να μην ξέρουν τι βγάζουν οι εργοδότες και εμείς να μην μπορούμε να τα φέρουμε  βόλτα. Τώρα πρέπει οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το  Σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά  μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.

Έφτασε η ώρα στην μεγάλη Απεργία στις 28 Φλεβάρη να συναντηθούν οι αγώνες των  εργαζόμενων που διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού  που κινητοποιείται ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι αγρότες που δίνουν την μάχη για να  μείνουν στα χωράφια τους.

Η 28η Φεβρουάριου είναι, ταυτόχρονα, μια ημερομηνία -σύμβολο αφού συμπληρώνεται ένας  χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας,  στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! 

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, συντονίζουμε τον αγώνα μας με δεκάδες Εργατικά Κέντρα,  Ομοσπονδίες, Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα για την επιτυχία της απεργίας.

Πηγαίνοντας κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες του σωματείου μας (που αρνήθηκαν να  πάρουν απόφαση για απεργία στις 28/2, παρ’ ότι πήρε η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών  Υπαλλήλων-ΟΙΥΕ), του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, εν χορώ με τη ΓΣΕΕ, οι οποίοι κάνουν  τη δουλειά όλων των κυβερνήσεων πιο εύκολη.

Αποπροσανατολίζουν απ τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας, συμβιβάζονται με τα  κυβερνητικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και αντί να συμμετέχουν στην απεργία στις 28/2  προκηρύσσουν για 17 Απριλη , χωρίς φυσικά να βάζουμε αντιπαραθετικά τις 2 ημερομηνίες,  αλλά συνδυαστικά.

Δείχνουμε την αντίθεση μας σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σε όλες τις πλευρές της  ζωής μας και διεκδικούμε: 

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και  επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους. • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια  εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες  υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος  Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του  χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης  όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο €12.000 προσαυξημένο κατά €3.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των  τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία,  Πρόνοια, Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των Δήμων, για την προστασία από φυσικές  καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους  κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και  της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι για την επιτυχία της απεργίας ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 π.μ Αντιπεριφέρεια Καστοριάς

Ταξικής Ενότητας του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καστοριάς 

——————————————————————————————————-

Ο σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς καλεί τα μέλη να συμμετέχουν, στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ,  την Τετάρτη 28-2-2024.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, που οδήγησε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο δρόμο. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και η πολιτικές που ευθύνονται.

Η κυβέρνηση προκαλεί το λαό με μία εξεταστική επιτροπή, που έχοντας την πλειοψηφία, οδηγεί το αποτέλεσμα σε πλήρη συγκάλυψη. Μια επιτροπή, που αρνείται να εξετάσει σαν μάρτυρες, πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση, για να κρύψει τις πολιτικές ευθύνες, όσων γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν το κακό.

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το οφείλουμε στους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Το οφείλουμε και στις επερχόμενες γενιές.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Την ίδια ώρα, που η μέση Ελληνική οικογένεια, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδα διαβίωσης, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας ανακοινώνουν αύξηση των κερδών τους, με νούμερα που προκαλούν ζάλη.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες, με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας αλλαγή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής, που οδηγεί το λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  •  Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  •  Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  •  Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  •  Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
  •  Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη σε αυτό νέων κατηγοριών.
  •  Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  •  Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
  •  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  •  Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα»

συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

Back to top button