Κόσμος

Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Jam Master Jay των Run-DMC το 2002

Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του σταρ της ραπ μουσικής και των Run-DMC, Jam Master Jay το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Jason Mizell, το 2002.

Σύμφωνα με το AP, o βαφτισιμιός του Jam Master Jay, Karl Jordan Jr 40 ετών και ο παιδικός του φίλος Ronald Washington κατηγορήθηκαν το 2020 για τη δολοφονία και τώρα καταδικάστηκαν από ενόρκους στη Νέα Υόρκη και είναι αντιμέτωποι με κάθειρξη έως και 20 χρόνων.

Ο βαφτισιμιός και φίλος του Jam Master Jay δολοφόνησαν τον πρωτοπόρο του hip-hop στο στούντιο ηχογράφησής του στις 30 Οκτωβρίου 2002 ως μια μορφή εκδίκησης μετά το ναυάγιο μιας συμφωνίας ναρκωτικών. Μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο Jam Master Jay σκόπευε να πουλήσει 10 κιλά κοκαΐνης και ότι οι Jordan και Washington αποκλείστηκαν από τη συμφωνία.

Οι εισαγγελείς κάλεσαν δεκάδες μάρτυρες, παρουσίασαν ιατροδικαστικά στοιχεία και είπαν ότι οι κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν μια «εκτέλεση» που «παρακινήθηκε από απληστία και εκδίκηση».

Αν και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ύποπτοι για την υπόθεση για χρόνια, η δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη προτού απαγγελθούν κατηγορίες από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς το 2020.¨

Ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο Τζέι Μπράιαντ, ο οποίος συνελήφθη το 2023 θα δικαστεί ξεχωριστά το 2025 ή το 2026.

Οι Run-DMC, οι οποίοι τάσσονταν ενάντια στα ναρκωτικά στους στίχους των τραγουδιών τους, αποτελούνταν από τους Mizell, Joe «Run» Simmons και Darryl «DMC» McDaniels. Στις επιτυχίες περιλαμβάνονται τα King Of Rock, It’s Tricky και η διασκευή του «Walk This Way» με τους θρύλους της ροκ «Aerosmith».

ΑΠΕ

Back to top button