Ελλάδα

Τέμπη: Το άγνωστο περιστατικό στην αποβάθρα λίγο πριν το πολύνεκρο δυστύχημα (βίντεο)

Ένα ακόμη ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Όσα συνέβησαν στην αποβάθρα του σταθμού της Λάρισας μεταφέρθηκαν στην επιβατική αμαξοστοιχία και οδήγησαν εκτός θέσης έναν έμπειρο εργαζόμενο, που πιθανώς να μπορούσε να αντιληφθεί εγκαίρως το μοιραίο λάθος στην πορεία του τρένου.

Λίγα λεπτά πριν φτάσει το Intercity 62, στον σταθμό της Λάρισας επικρατεί αναστάτωση. Ένας μεθυσμένος άντρας από τη Συρία, έχει ξαπλώσει στην αποβάθρα.



Όπως φαίνεται στα πλάνα, που αποκάλυψε η εκπομπή Live News, πάνω του βρίσκεται ένας από τους άντρες της ασφάλειας του σταθμού. Λίγα λεπτά αργότερα η μοιραία αμαξοστοιχία φτάνει στο σταθμό. Ο άντρας από τη Συρία καταφέρνει να μπει στο τρίτο βαγόνι και ο υπεύθυνος ασφαλείας ενημερώνει για την είσοδό του.

Για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, αποφασίζεται το Intercity 62 να μην παραμείνει στο σταθμό. Δίνεται σήμα να ξεκινήσει και να ψάξουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον μεθυσμένο άντρα, που μπήκε χωρίς εισιτήριο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύγκρουση ξεκινάει. Η αμαξοστοιχία αναχωρεί και οι δύο ελεγκτές αναζητούν τον άνδρα. Τον εντοπίζουν στην αρχή του 5ου βαγονιού λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση.

«Ήταν πάρα πολύ έμπειρος ο Γιάννης, ο Γιάννης ήταν ελεγκτής στα τρένα και τους ενοχλούσε από τον πρώτο καιρό. Έβλεπε ότι θα γινόταν κάτι. Έλεγε: «θέλω να φύγω, να φύγω νωρίς, δεν γίνεται. Δεν μπορώ άλλο. Δεν κάνουν τίποτα», δήλωσε η αδελφή του ελεγκτή.

Ο Σύρος ήταν το τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε. Ο άτυχος ελεγκτής ήταν ένας από τους πιο έμπειρους υπαλλήλους του ΟΣΕ, καθώς είχε διατελέσει προϊστάμενος αμαξοστοιχίας. Οι συνάδελφοί του πιθανολογούν πως αν δεν είχε προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση, ο πρώην προϊστάμενός τους θα βρισκόταν στο χώρο των ελεγκτών και ακούγοντας τις συνομιλίες στον ασύρματο, θα αντιλαμβανόταν ότι πάνε σε λάθος γραμμή.

«Τα τελευταία λόγια του Γιάννη ήταν «62 κλείσε πόρτες, είμαστε έτοιμοι». Έκαναν όλο το έλεγχο τους και μετά οι άλλοι ήταν έτοιμοι από καιρό να
τους στείλουν στον θάνατο», είπε η αδελφή του ελεγκτή.

Ένα άγνωστο συμβάν από το μοιραίο βράδυ. Σε μία νύχτα που τίποτα δεν έγινε σωστά και ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο πένθος.

megatv.com

Back to top button