Καστοριά

Το ντοκιμαντέρ του Καστοριανού Θωμά Καραμάνη “Πριν το τέλος”, αύριο το πρωί στο κανάλι της Βουλής (trailer)

Το ντοκιμαντέρ “Πριν το τέλος” του Θωμά Καραμάνη που ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Βασίλη Ανανιάδη, σε πρώτη προβολή στο κανάλι της Βουλής την Κυριακή 3/3 στις 10:30 πμ.

Στα πλαίσια της εξάμηνης πρακτικής μου στο κανάλι της Βουλής των ελλήνων είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με πολύ δημιουργικούς ανθρώπους που ανταλλάζουμε ιδέες σκέψεις και αντιλήψεις. Με τη βοήθεια καλών φίλων που αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διαδικασίας δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ πριν το τέλος και στην αναμονή του τώρα.

Αυτήν την Κυριακή 3, Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί θα προβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων το ντοκιμαντέρ «πριν το τέλος»

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσμο του μοναχικού ανθρώπινου βίου και των συναισθημάτων. Ένα ντοκιμαντέρ που ξεπερνά τα όρια της συνηθισμένης φόρμας και μας οδηγεί σε βαθύτερες σκέψεις που γεννούν απορίες για το σήμερα

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στην δημιουργία του τελικού αποτελέσματος ξεκινώντας από τον καθηγητή κύριο κλεφτοδήμο Αλέξανδρο που ήταν υπεύθυνος της πρακτικής μου άσκησης από το τμήμα επικοινωνίας και ψηφιακών μέσων.

κινηματογράφηση Ανανιάδης Βασίλης

βοηθός σκηνοθέτη- σεναριακή επιμέλεια – μοντάζ Κάκαρης Ανδρέας

πρωτότυπη μουσική Γιώργος Καλλιφατίδης, Λυδία Ανεστoπούλου

voiceovers Ματσίωλα Μαρία Τσίγκα Αθήνα Κάκαρης Ανδρέας

Εικαστική επιμέλεια Σουμαρά Φωτεινή

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ αφορά το ψάρεμα στη λίμνη της Καστοριάς ουσιαστικά καταγράφονται οι δυσκολίες η καθημερινότητα και οι ομορφιές του επαγγέλματος και μέσα Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι μου στο YouTube

Παλαιότερη αναδρομή Η κινηματογραφική εξερεύνηση και η οπτική σκέψη με ακολουθούν ίσως από την παιδική μου ηλικία. Πάντα έβλεπα την ζωή σαν ένα κινηματογραφικό πλατό η μία σκηνή που σε οδηγεί σε μία άλλη κι εσύ καθορίζεις την οπτική γωνία της ιστορία σου.

Στη Β’ Λυκείου με ενημερώνει η τότε φιλόλογος πως η βουλή των εφήβων έχει και διαγωνιστικό τμήμα και μάλιστα δημιουργίας βίντεο. Για πλάκα με τους φίλους μου δημιουργήσαμε μια προωθητική διαφήμιση της Βουλής των εφήβων που ήταν ο σκοπός χωρίς προσδοκίες. Μετά από ένα μήνα μαθαίνω ότι η διαφήμιση μας κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Στη Γ’ Λυκείου δημιουργήσαμε ακόμα ένα σποτ με όρεξη και γέλια και καταφέραμε για μία ακόμη φορά να κερδίσουμε στο διαγωνιστικό μέρος το πρώτο βραβείο.

Σε όλο αυτό το μέχρι τώρα κινηματογραφικό ταξίδι βασικό στήριγμα είναι ο καρδιακός φίλος Ανανιάδης Βασίλης ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε δημιουργική ανησυχία. Εξαιρετικός φωτογράφος ο ίδιος οπτικοποίηση κάθε σκηνοθετικό – σεναριακό μου εγχείρημα.όλα ξεκινάνε με το έχω μια ιδέα και ακολουθεί ένα πελώριο ωχχ σε ευχαριστώ για όλα!
Τώρα όσον αφορά τον Αντρέα τι να πρωτοπώ από την πρώτη στιγμή και με πολλές συζητήσεις στάθηκε δίπλα μου για να μπορέσει όλο αυτό βήμα βήμα να χτιστεί. Πάντα είχε να κάνει στοχευμένες παρατηρήσεις και προτάσεις κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.
Σε ευχαριστώ που με βοηθάς να εξελίσσουμε ως άνθρωπος! Πάντα θαυμάζω την σκέψη σου και μου δίνεις μεγάλη έμπνευση.
Θωμάς Καραμάνης

Για δεύτερη φορά, 1ο βραβείο από τη “Βουλή των Εφήβων” στον Καστοριανό μαθητή Θωμά Καραμανή (φωτο – βίντεο)

Back to top button