ΕλλάδαΚόσμος

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αντιδράσεις για την αποστολή δεκάδων προεκλογικά email σε Έλληνες του εξωτερικού – Πού βρήκε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις;

Στο MEGA μίλησε η ευρωβουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας στις κατηγορίες πως διέρρευσαν προς την ίδια email πολιτών στους οποίους απέστειλε υλικό της προεκλογικής της καμπάνιας.

Αντιδράσεις προκαλεί η αποστολή δεκάδων email σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Το ερώτημα που τίθεται είναι πού βρήκε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.



«Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου δίνουνε κάρτες, μου στέλνουν άνθρωποι λίστες επειδή πήγα και επισκέφτηκα το σύλλογό τους», είπε μιλώντας στο MEGA.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν έδωσε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αποδήμων.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».
Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν.

«Πώς θα ενεργήσετε άμεσα αφενός σε σχέση με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων και την κατάφωρη παραβίασης του ΓΚΠΔ εις βάρος χιλιάδων πολιτών και αφετέρου προς διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας κατά την εξαιρετικά ευαίσθητη προεκλογική περίοδο».

Εξηγήσεις ζητά και το ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Να παραδεχθεί με ειλικρίνεια το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη και όχι να προσπαθεί να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους τρελούς», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Το ΚΚΕ ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες διαρροής των προσωπικών δεδομένων και να αποδοθούν οι ανάλογες διοικητικές ή και ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε το ΚΚΕ.
«Δεν διεκδικώ το αλάθητο»

Η κα Ασημακοπούλου αφήνει πάντως να εννοηθεί ότι μπορεί να έκανε λάθος.

«Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Αν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό, βεβαίως να το κάνω και είμαι ανοικτή σε αυτό. Αλλά να ξέρετε ότι υφίσταμαι αυτές τις ημέρες ένα απίστευτο bullying».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ λέει ότι οι συνεργάτες της τηρούν τους κανόνες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

megatv.com

 

 

Back to top button