Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Ένας καινούριος και αλλόκοτος “αστερισμός” έχει προβάλει στον ορίζοντα της Καστοριάς

Αν πάει κάποιος βράδυ στο Κάστρο του Νεστορίου, στο γεωλογικό σχηματισμό δηλαδή που δεσπόζει πάνω από το χωριό, θα διαπιστώσει ότι ένας καινούριος και αλλόκοτος αστερισμός έχει προβάλει στον ορίζοντα.
Αποτελείται από κόκκινα αστεράκια στο ύψος των βουνοκορφών που σχεδόν ταυτόχρονα ανάβουν και σβήνουν στιγμιαία.
Δεν πρόκειται για αστρονομικό ή κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο.
Είναι τα φωτάκια που έχουν πάνω τους οι ανεμογεννήτριες που έχουν κατακλύσει τα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.
Και είναι πολλά. Πάρα πολλά. Τόσα που σου δίνουν την αίσθηση όταν το αντιληφθείς πως ίσως πρόκειται για κάποιου τύπου στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή κάποιο αεροδρόμιο κάπου μακριά.
Το ότι διασαλεύουν και δεσπόζουν στο νυχτερινό τοπίο το παραβλέπω προς στιγμή, αν και το θεωρώ σημαντικό.
Παρόλα αυτά, αυτό δεν σταματά τις εταιρίες που με επιδοτούμενα με green pass και ΕΤΜΕΑΡ (αλήθεια, αφού δεν παράγουμε πια ρύπους γιατί πληρώνουμε το Ειδικό Ταμείο Μείωσης Αερίων Ρύπων;), να ξεχαρβαλώνουν βουνά κοντά σε υδροβιότοπους νομιμοφανώς βέβαια, ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
Δεν ξέρω αν πλέον υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν άμεσο συμφέρον από όλη αυτή τη μπιζνα, που να θεωρούν αυτές τις εγκαταστάσεις κάποιου είδους ανάπτυξη, πάντως πιστεύω για τους περισσότερους είναι απλώς απύθμενο θράσος ανήθικων κερδοσκόπων.
Οπότε like όσοι το θεωρείται αυτό ανάπτυξη και “κλάμα” για όσους το θεωρούν περιβαλλοντική υποβάθμιση, να παίξει κι ένα γκάλοπ στο opinion bubble που ζω…
Από το Facebook του Σάκη Καρανικόλοπουλο

Back to top button