Καστοριά

Νέο βιβλίο: «Σκοτεινή Ενέργεια: Η σκιώδης αντανάκλαση της σκοτεινής ύλης» του Ταξχου ε.α Ιωάννη Αγαπάκη – Το μήνυμα του συγγραφέα προς τους Καστοριανούς

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τον υπέροχο και φιλόξενο κόσμο της Καστοριάς, ο οποίος με αγάπη περισσή με περιέβαλλε (εμένα και την οικογένειά μου) στα δύο τελευταία έτη της στρατιωτικής μου καριέρας.
Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου, και πάντα θα θεωρώ την Καστοριά σαν δεύτερη πατρίδα μου.
Με Αγάπη
Ιωάννης Χρ. Αγαπάκης
Ταξχος ε.α

Η Σκοτεινή Ενέργεια αποτελεί το 68% των συστατικών του Σύμπαντος και μαζί με το 28% που καταλαμβάνει η Σκοτεινή Ύλη, συνθέτουν ένα σύνολο 96% «σκοτεινών συστατικών». Η Σκοτεινή Ύλη αποτελεί φυσική αναγκαιότητα και παρότι δεν είναι γνωστό σχεδόν τίποτε για τη φύση της, καταλαμβάνει αδιαμφισβήτητα μια θέση μεταξύ των συστατικών του κοσμικού ρευστού. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και για την Σκοτεινή Ενέργεια, η οποία αντανακλά στην ονομασία της την πλήρη άγνοιά μας για την ακριβή φύση και την αναγκαιότητά της και αποτελεί από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη σύγχρονη Κοσμολογία. Μια κλασσική και φυσικώς προσανατολισμένη λύση δίδεται, με την «πολυτροπική» μορφή που παίρνει το κοσμικό ρευστό μετά την αναγκαία παραδοχή της Σκοτεινής Ύλης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αδικαιολογήτως έως τώρα αγνοούμενη ενέργεια του θερμοδυναμικού περιεχομένου και τις εσωτερικές κινήσεις σ’ αυτό το πολυτροπικό ρευστό.

Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να κάνει κατανοητή, εκλαϊκευμένα (στο α’ μέρος), και με μαθηματικό προσανατολισμό (β’ και γ’ μέρος), την μη αναγκαία «παρεκτροπή» στην εντελώς άγνωστη, αφύσική και εξωτική έννοια της Σκοτεινής Ενέργειας και την αντικατάστασή της από την πλήρως ρεαλιστική και κλασσική μορφή της ενέργειας των εσωτερικών θερμοδυναμικών κινήσεων του κοσμικού ρευστού, του οποίου η πολυτροπική μορφή ρίχνει τελικά «φως» στη Σκοτεινή Ενέργεια, η ὁποία πλέον δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά μόνον:
«…η σκιώδης αντανάκλαση της Σκοτεινής Ύλης»

Τα περιεχόμενα και τα εισαγωγικά του βιβλίου ΕΔΩ

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Αγαπάκης του Χρήστου και της Καλυψώς γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1967 στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Κατσανίδου και είναι πατέρας τριών τέκνων, του Χρήστου, της Καλυψώς και της Χρυσούλας-Μαρίας
Αγαπάκη.
Αποφοίτησε το έτος 1985, από το Γενικό Λύκειο Ν. Μαδύτου με βαθμό απολυτηρίου 17,8.
Το έτος 1986 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία εξήλθε το έτος 1990, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός μετά από τετραετή φοίτηση, επιτυγχάνοντας σειρά 87 στους 303 και επιλέγοντας το όπλο του Πεζικού.
Παρακολούθησε με επιτυχία τα σχολεία του όπλου του: Βασικό Τμήμα (1990) και Τμήμα Διοικητών Μονάδων (1999) της Σχολής Πεζικού, καθώς και την Σχολή Επιτελών (2000).
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (2007-2008) και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (2015-2016).
Διετέλεσε Διοικητής του 512 Τάγματος Πεζικού (Κουφόβουνο 2010-2013) και Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού (Καστοριά 2019- ) και συμμετείχε στην Ειρηνευτική Αποστολή ΕΛΔΑΛ-1 (Απρ -Αυγ 1997).
Το έτος 1992, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, από το οποίο απέκτησε το πτυχίο του Μαθηματικού αφού πέρασε με επιτυχία τα 43 μαθήματα της σχολής και εκπόνησε τις παρακάτω εργασίες:
-Ο Δίας και οι Δορυφόροι του (για το μάθημα Αστρονομία Ι)
-Οι Γαλαξίες και οι Αστέρες στο Ανοικτό Υπερβολικό Σύμπαν (για το μάθημα Αστρονομία ΙΙ)
-Σκοτεινή Ύλη (για το μάθημα Κοσμολογία και Γενική Θεωρία της Σχετικότητας)
-The Mixmaster Universe (για το μάθημα Στατιστική Ανάλυση του Χάους).
Είναι κάτοχος πτυχίων Αγγλικής (TOEIC), Σερβικής (ΙΜΧΑ) και Ρωσικής (ΙΜΧΑ) γλώσσας.
Δημοσίευσε στο περιοδικό Στρατιωτική Επιθεώρηση τα παρακάτω άρθρα:
-Οι Γαλαξίες και οι Αστέρες στο Ανοικτό Υπερβολικό Σύμπαν (τεύχος Μαι-Ιουν 2004)
-Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; (τεύχος Σεπ-Οκτ 2006)
-Κοσμολογία, μια επιστήμη που μελετά το Σύμπαν (τεύχος Μαι-Αυγ 2014)
Επιστημονικές του εργασίες και άρθρα έχουν αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα www.agapakisastro.blogspot.com

Back to top button