ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συνεχίζεται η Food Expo 2024 με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καστοριάς (φωτογραφίες)

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η FOOD EXPO 2024 επιβεβαιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης για τα τρόφιμα και ποτά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τριήμερο, γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και νέα προϊόντα.  

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και το Επιμελητήριο Καστοριάς προωθώντας τοπικά προϊόντα.

Ένα πλήθος τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαντικοί decision makers του κλάδου των Τροφίμων και των Ποτών. Οι 1.300 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Η παρουσία 1.000 Hosted Buyers από περισσότερες από 80 αγορές – στόχους για τα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά τρόφιμα και ποτά, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν εκθέτες.



Χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, της Μαζικής Εστίασης, του Χονδρεμπορίου και των Ξενοδοχείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό είδαν κάτω από την ίδια στέγη κορυφαίους προμηθευτές και παραγωγούς τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και ακόμα 30 χώρες και βρήκαν ΠΟΠ και specialty products στα περίπτερα των παραγωγών που συμμετέχουν μέσω των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων. Παράλληλα, γνώρισαν μοναδικές ετικέτες από  οινοποιεία από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των εκθετών της Oenotelia. 

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν 

Πλήθος επαγγελματιών συγκέντρωσαν την πρώτη ημέρα τόσο οι ομιλίες των Workshops & Seminars όσο και οι μαγειρικές επιδείξεις στο Mediterranean Food Stage. Οι εισηγήσεις, τα panel και τα live cooking shows κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που γέμισαν τα stages που είχαν στηθεί στα Hall 2 και 1 αντίστοιχα. 

 

Back to top button