Ελλάδα

Tips Προετοιμασίας για το Καλοκαίρι που είναι Προ των Πυλών

Τα καλοκαίρια φέρνουν μαζί τους τη γοητεία των ηλιόλουστων παραλιών, των μαγιο και των χρωματιστών παρεό και των λαχταριστών κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, η μετάβαση από τις ψυχρότερες σε θερμότερες εποχές απαιτεί αλλαγή στη ρουτίνα φροντίδας του σώματος και της υγείας σας και σε αυτό το άρθρο δίνουμε 3 tips ώστε η ωραιότερη εποχή του χρόνου να μας σας βρει σε καμία περίπτωση απροετοίμαστους. 

Λέιζερ Αποτρίχωση

Ενώ το καλοκαίρι σημαίνει μαύρισμα και συνεπώς πιο κοντά, αέρινα ρούχα ή μαγιό, η σκέψη του συνεχούς ξυρίσματος ή αποτρίχωσης ακούγεται μάλλον σαν μπελάς. Η αποτρίχωση με λέιζερ προσφέρει μια μόνιμη λύση. Αν και απαιτεί μια χρηματική επένδυση, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σημαίνουν ότι μπορείτε να απολαύσετε απαλό  δέρμα, χωρίς την ενοχλητική τριχοφυία για μήνες, ακόμη και χρόνια. Ξεκινήστε νωρίς την αποτρίχωση με laser στο Bio-Merimna καθώς θα χρειαστείτε αρκετές συνεδρίες για καλύτερο και μόνιμο αποτέλεσμα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η μείωση των τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα και η πιο λεία υφή του δέρματος. Συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο δερματολόγο για να καταλάβετε εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για αυτήν τη θεραπεία.

Περιποίηση Σώματος

Το καλοκαίρι με την έντονη ζέστη, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη εφίδρωση και πιθανά δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα, θυλακίτιδα ή ακμή του σώματος. Αντιμετωπίστε αυτές τις αλλαγές τροποποιώντας το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας με βάση τις αυξημένες θερμοκρασίες. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά από το fotopharmacy.com θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να το αισθάνεστε βαρύ ή λιπαρό. Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος σας – επιλέξτε ένα αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30. Η τακτική απολέπιση θα διατηρήσει το δέρμα σας λείο, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τέλος, σκεφτείτε ένα απαλό καθαριστικό σώματος με ηρεμιστικά και αναζωογονητικά συστατικά όπως αλόη. Τέτοια προϊόντα αφήνουν το δέρμα σας καθαρό, ανανεωμένο και έτοιμο για τις ηλιόλουστες μέρες.

Φροντίδα της Υγείας

Το να προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι σημαίνει πολύ πιο πολλά από την εξωτερική περιποίηση. η διατήρηση της καλής υγείας, όπως τονίζει ο Δρ. Ράπτης, είναι εξίσου αν όχι ακόμα πιο σημαντική. Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Το νερό καταπολεμά το αφυδατωμένο δέρμα και βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειάς σας. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα εκείνα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, μπορούν να το συμπληρώσουν. Φροντίστε να ασκείστε τακτικά για να παραμείνετε σε φόρμα. Δραστηριότητες όπως το κολύμπι ή τα αθλήματα στην παραλία μπορούν να προσθέσουν ένα διασκεδαστικό στοιχείο στη ρουτίνα γυμναστικής σας. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί επίσης να εγκυμονούν κινδύνους, από ηλιακό έγκαυμα μέχρι θερμοπληξία. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματά τους και πώς να τα αντιμετωπίσετε εάν εμφανιστούν.

Back to top button