ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με δωρεά της οικογένειας Μήλιου, αποδήμων από τη Βυσσινιά, η ολική ανακαίνιση της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου (φωτο)

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους με τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε., Παναγιώτη Μπογιατζίδη, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καστοριάς για να παραστεί στα εγκαίνια της ανακατασκευής και ολικής ανακαίνισης της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς, δωρεά των αδελφών Αργύριου και Ευάγγελου Μήλιου, καθώς και της μητέρας τους Μαρίας στη μνήμη του πατέρα τους Αθανασίου Μήλιου.

Η δωρεά, ύψους 205.000€ περιλαμβάνει κτιριακές ανακατασκευές και λειτουργική βελτίωση χώρων όπως και νέες Η/Μ εγκαταστάσεις.
Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:
«Η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς διατέθηκε και λειτουργούσε αποκλειστικα ως κλινική Covid από την αρχή της πανδημίας. Τρία χρόνια μετά λειτουργεί και πάλι πλήρως ανακαινισμένη χάρη στη δωρεά της οικογένειας Μήλιου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένεια Μηλίου εκ μέρους της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και προσφορά στο νοσοκομείο της Καστοριάς, από μία οικογένεια που έχει μεγαλώσει σε αυτήν την πόλη και συνεχίζει να στηρίζει τον τόπο που μεγάλωσε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εμείς, ως Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα με μεταρρυθμίσεις και κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύσσονται άγονες».
Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα στα εγκαίνια της λειτουργίας της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες για την μεγάλη δωρεά στην οικογένεια του αειμνήστου Αθανασίου Μήλιου, επιτυχημένων επιχειρηματιών στην Γερμανία οι οποίοι κατάγονται από την Βυσινιά.Ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμένα και τον Διοικητή του Νοσοκομείου που έχουμε την τύχη να είμαστε συμμαθητές και φίλοι του μικρότερου γιου των δωρητών Αργύρη Μήλιου».

Σύγχρονη παιδιατρική κλινική απέκτησε το Νοσοκομείο Καστοριάς

Back to top button