ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Παρουσιάστηκε στην Food Expo το πρώτο κοινό προϊόν των τυροκόμων της Δυτικής Μακεδονίας

Στο περίπτερο του Cluster Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας στην Food Expo 2024, ο πρόεδρός του Σωκράτης Δημητρίου, τυροκόμος από την Φλώρινα  παρουσίασε το πρώτο πιλοτικό κοινό προϊόν της νέας αυτής συλλογικής προσπάθειας, ένα εκπληκτικό κασέρι.

«Είναι στον γενικότερο σχεδιασμό μας να παράξουμε προϊόντα και να διαχειριστούμε το τυρόγαλο για να γίνουμε πιο φιλικοί στο περιβάλλον σε όλη τη διαδικασία, από την πρώτη ύλη, την επεξεργασία μέχρι το τελικό προϊόν μας. Σκοπεύουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ονοματοδοτήσουμε τα προϊόντα που θα παράξουμε, θέλουμε να τα πιστοποιήσουμε και στη συνέχεια να τα προβάλλουμε στους καταναλωτές. Ξεκινήσαμε με το πιο δύσκολο ίσως από τα τυροκομικά προϊόντα, το κασέρι διότι θεωρούμε πως αν σε αυτό το προϊόν έχουμε επιτυχία θεωρούμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα θα είμαστε επιτυχημένοι» μας είπε ο δραστήριος τυροκόμος από την Φλώρινα που ηγείται αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας.

dairynews.gr

 

Back to top button