ΕλλάδαΚαστοριά

Συνταγή για καραμελωμένα μήλα Καστοριάς με παγωτό

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
Για τη γέμιση
4 κ.σ. βούτυρο
6 μήλα Καστοριάς
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας χυμός πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. βανίλια υγρή
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
Για το κέικ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι



Back to top button