ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Mountain Lunatics στα μονότοξα πέτρινα γεφύρια και στα Κορέστεια (φωτογραφίες)

Το τριήμερο της Αποκριάς στην όμορφη πόλη της Καστοριάς πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες με μεγάλη επιτυχία! Σε μία από αυτές ως Mountain Lunatics βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας!
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς λοιπόν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μικροί μεγάλοι φιλοξενούμενοι και μη, δύο μοναδικά μονότοξα πέτρινα γεφύρια που έχουμε στην περιοχή!
Το ένα ήταν το γεφύρι της Κορομηλιάς δίπλα στον ομώνυμο οικισμό και το άλλο αυτό του Χάνι Μπερίκι λίγα χιλιόμετρα παραπέρα.
Φτιαγμένα το 1865-1866 το καθένα αντίστοιχα!Εξερευνήσαμε το επιβλητικό φαράγγι της Κορομηλιάς του Λαδοπόταμου ποταμού, παραπόταμου του Αλιάκμονα και εν συνεχεία μεταβήκαμε στα <χωριά της λήθης> τα Κορέστια και συγκεκριμένα στην αινιγματική Κρανιώνα! Μέρος χαρακτηρισμένο από το ΥΠ.ΠΟ. το 2016 ως <ιστορικός τόπος> λόγω του μοναδικού αρχιτεκτονικού του πλούτου, καθώς αποτελείται από αμιγώς πλινθόκτιστα κτίσματα!Κατά την διάρκεια της περιήγησης, μοιραστήκαμε με τους συμμετέχοντες γνώσεις για την ιστορία του τόπου και όχι μόνο!
Μιλήσαμε για τα άγρια μανιτάρια που φύονται στην περιοχή και στην συνέχεια τα γευτήκαμε με διάφορες συνταγές του Gaiastro mushrooms, συνοδευόμενα με τοπικό τσίπουρο!
Τα χαμόγελα και η αγάπη που μας δείξατε, ήταν για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή!
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμος Καστοριάς, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Στάθη Βασιλειάδη για την εμπιστοσύνη του και τη Βέτα Βλαχάβα για την πολύτιμη προσφορά της καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας, να είμαστε <παρόν>σε οτιδήποτε μας ζητηθεί για το καλό αυτού του τόπου!
Mountain Lunatics

Back to top button