ΑγροτικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα 10 καλύτερα παλαιωμένα τσίπουρα της χώρας – Ένα από την Καστοριά

Τα καλύτερα ποτοποιεία της χώρας μας κέρασαν το διαλεχτό απόσταγμά τους κι ήρθε επιτέλους η ώρα να δικαιωθεί το παλαιωμένο τσίπουρο

ην ώρα που οι επιδόσεις της Ελλάδας στα φρέσκα αποστάγματα και δη στα οινικά είναι από εξαιρετικές έως αποθεωτικές παγκοσμίως, η κατηγορία των παλαιωμένων αποσταγμάτων δεν έχει λάβει τους επαίνους που της πρέπουν. Για αυτόν τον λόγο και θέλοντας να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία, ήρθαμε σε επαφή με τα καλύτερα και πλέον δημοφιλή αποστακτήρια της χώρας ζητώντας τους να μας προτείνουν τις πιο διαλεχτές ετικέτες παλαιωμένου τσίπουρου που ετοιμάζονται κάθε χρόνο στα ποτοποιεία τους. Ανταποκριθήκαν άμεσα κερνώντας μας αποστάγματα που κοιτούν στα μάτια παλαιωμένες ουϊσκάρες από όλο τον κόσμο, και δεν σκύβουν το βλέμμα από ντροπή, αλλά αντίθετα κορδώνονται δικαίως για τη στιβαρή και πλούσια γεύση τους. Εις υγείαν λοιπόν.

Απόσταγμα 7 ετών από το Κτήμα Maggel


Το επόμενο αγαπημένο μας παλαιωμένο τσίπουρο έρχεται από την Κορομηλιά Καστοριάς και πρόκειται για ένα εξαιρετικό απόσταγμα που έχει παλαιωθεί σε μικρά δρύινα βαρέλια για 7 χρόνια. Εδώ θα συναντήσεις αρώματα βανίλιας, καραμέλας, αποξηραμένων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, ξηρών καρπών και καπνού που είναι βέβαιο ότι θα σε αναγκάσουν να γεμίσεις ξανά το ποτήρι σου και να το απολαύσεις σκέτο με ένα κομμάτι πάγο. Αν θες να το συνδυάσεις τότε μια τάρτα με λεμόνι ή μια πορτoκαλόπιτα θα ήταν εξαιρετικές επιλογές.
Δείτε και τα 9 υπόλοιπα παλαιωμένα τσίπουρα στο in2life.gr

Back to top button