Καστοριά

Η ταινία Guest Star σε πανελλήνια πρεμιέρα την Τρίτη στην Καστοριά (βίντεο)

Ζώντας στη σκιά των δύο σταρ γονιών του ακόμα και μετά τον θάνατό τους, ο Λουκιανός Ασβεστόπουλος αποδέχεται την πρόταση να γίνει ο νέος κεντρικός παρουσιαστής στη βραδινή ζώνη ενός γνωστού καναλιού. Αλλά τα πράγματα περιπλέκονται όταν στήνεται γύρω από το όνομά του ένα ψεύτικο ερωτικό ειδύλλιο με την Τζένα, μια εκκεντρική νεαρή τραγουδίστρια που έχει τα δικά της προβλήματα.
Guest Star (2023, 90′)
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Έλλη Τρίγγου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κώστας Αρζόγλου, Δώρα Μασκλαβάνου.
Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου Τρίτη 26 Μαρτίου: Προβολή στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ Αίθουσα 2 στις 19:30

Η αποψη του Παύλου Γκουγιάννου (moveitmag.gr): Μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, Too Much Info Clouding Over my Head, ο stand-up comedian Βασίλης Χριστοφιλάκης επιστρέφει με μια κινηματογραφόφιλη κωμωδία, για έναν αποτυχημένο-κατά τα φαινόμενα-γιο παλιών σταρ του ελληνικού κινηματογράφου που ενώ αρχικά ζει εκμεταλλευόμενος το παρελθόν των γονιών του που ίσως δεν συμπαθεί και τόσο ή τον έχει κουράσει η επιβλητική αύρα τους, καταλήγει να βρίσκει τον δικό του modus vivendi.

Όπως και στην προηγούμενη ταινία του, έτσι και εδώ βασίζεται σε ένα κωμικό ανεκδοτολογικού χαρακτήρα ή κωμικού σκετς τρικ, αντίστοιχο με αυτά που ανεβάζει στα social ο Διονύσης Ατζαράκης, αλλά με όχι την ίδια επιτυχία.

Στην αρχή μια παρωδία της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου φιλοξενεί τον Λουκιανό, έναν γιο τύπου Γιάννη Παπαμιχαήλ. Ο Χριστοφιλάκης στον ρόλο του πρωταγωνιστή (εκτός του ρόλου του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού) υποδύεται μια καρικατούρα ενός γκεστ σταρ της σόουμπιζ, ενός ανθρώπου που μοιάζει εκτός από όλο αυτό και πρέπει να μπει στο καλούπι ενός τηλεαστέρα. Καλείται να βάλει μαλλιά, να αδυνατίσει, να γυμναστεί, να μάθει να μιλάει για να γίνει γοητευτικός.

Τίθεται το ζήτημα της δημοφιλίας και του -φαουστικά μιλώντας- τι θα δώσεις για να πάρεις το χρυσό εισιτήριο της σόουμπιζ ή τελοσπάντων αυτό που αποκαλούμε σόουμπιζ στην Ελλάδα, φτωχό και λούμπεν στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Έλλη Τρίγγου σε μια εξαιρετική -μπουφόνικη βέβαια- ερμηνεία μιας ανθυποσταρ που πιστεύει πως πρέπει να την ξέρουν και που δέχεται να μπει σε μια ψεύτικη σχέση για λίγη ακόμα δημοσιότητα, του γουορχολικό 15λεπτο.

Μια κωμωδία που ουδέποτε βασίζεται στο χιούμορ αλλά στην εύκολη πλάκα, στην παρωδία που σε ένα σκετς στο youtube ή σε insta story ή ακόμα και σε ένα stand up υπό μια άλλη μορφή θα μπορούσε να προκαλέσει γέλιο, ενώ εν προκειμένω ο Guest Star προκαλεί περισσότερο αμηχανία και μια οικειότητα βέβαια για όποιον έχει μεγαλώσει με ελληνική τηλεόραση.

https://fouit.gr/2024/03/21/fouit-gr-imera-ellinikoy-kinimatografoy-stin-kastoria-me-meiomeno-eisitirio-3-eyro-oi-20-tainies-poy-tha-provlithoyn/ 

 

Back to top button