Κόσμος

Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο σε νησί της Νορβηγίας (φωτο)

Μια προσβάσιμη σε πεζούς οροφή και ένας πύργος καλυμμένος με κροκάλες θα ομορφαίνουν το ξενοδοχείο πολυτελείας Fedje Hotel, το οποίο σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο Saunders Architecture για ένα μικρό νησάκι και ψαροχώρι στη Νορβηγία.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ήσυχο καταφύγιο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Todd Saunders, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου. «Θέλουμε η αίσθηση, τόσο μέσα όσο και έξω, να αντικατοπτρίζει τους απλούς τρόπους με τους οποίους οι σκανδιναβικές χώρες βιώνουν τη δική τους εκδοχή πολυτέλειας, που βασίζεται σε λιγότερο θόρυβο, εξαιρετικά καλή τεχνουργία και μια απλή, όχι περίπλοκη, παλέτα υλικών, τροφής και εμπειριών» πρόσθεσε.

Το πρότζεκτ εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο που υλοποιεί το αρχιτεκτονικό γραφείο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του τοπικού διυλιστηρίου ουίσκι Feddie Ocean Distillery και το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο νέων χωριών. Έρχεται ως απάντηση στη συρρίκνωση και γήρανση του ντόπιου πληθυσμού και ευελπιστεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τουρισμό στο νησί και να στηρίξει το διυλιστήριο και άλλες αναδυόμενες επιχειρήσεις.

Το Fedje Hotel θα ανεγερθεί στη δυτική ακτή του νησιού, σε σημείο απομονωμένο αλλά σε απόσταση μετάβασης με τα πόδια από το κύριο αστικό κέντρο. Το σημείο αυτό θα προσφέρει στους επισκέπτες ανεμπόδιστη θέα στον Ατλαντικό και δυνατότητα να βιώσουν εντυπωσιακές αλλαγές του καιρού. «Θέλαμε ένα δυτικό σημείο για να βλέπει κανείς το ηλιοβασίλεμα και ένα σημείο για να παρατηρεί τόσο τις παράφορες καταιγίδες του Βόρειου Ατλαντικού όσο και τη γαλήνια, ήρεμη ομορφιά αυτού του σκανδιναβικού τοπίου τις μέρες με ήλιο χωρίς αέρα» εξήγησε ο Saunders.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Η οροφή, η οποία θα είναι προσβάσιμη από όλους, είναι ένα κλείσιμο ματιού στον Allemannsretten, νόμο στη Νορβηγία που δίνει σε κάθε έναν την δυνατότητα να περιπλανιέται σε μη καλλιεργημένη γη. «Έχοντας αυτό κατά νου, θέλησα να δημιουργήσω ένα κτήριο το οποίο δεν θα αφαιρεί τη γη από αυτούς που επισκέπτονται το νησί και ιδιαιτέρως από τους ντόπιους. Τα περισσότερα ξενοδοχεία ιδιωτικοποιούν και παίρνουν γη» τόνισε ο αρχιτέκτονας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mir (@mir.no)

Η οροφή θα ολοκληρωθεί με μεγάλους βράχους, σχεδιασμένους να χρησιμεύουν ως καθίσματα ή ως χώρους για καλλιέργεια τοπικών βοτάνων τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι σεφ στο ξενοδοχείο. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ο σχεδιασμός του εσωτερικού του ξενοδοχείου αλλά το Fedje Hotel θα έχει 75 δωμάτια. Κάθε δωμάτιο θα είναι σχεδιασμένο ώστε το κρεβάτι να βλέπει στον ωκεανό.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Saunders Architecture ίδρυσε ο Καναδός αρχιτέκτονας Todd Saunders το 1998 στη νορβηγική πόλη Μπέργκεν.

AΠΕ

Back to top button