Καστοριά

Αυξήσεις 33% στα διόδια της Εγνατίας Οδού – Διπλασιασμός στα επόμενα τρία χρόνια

Άμεση κατάργηση δωρεάν μετακινήσεων για τοπικές κοινωνίες και άνεργους –  Παραχώρηση για 35 χρόνια σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS

 Υπογράφηκε από τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.
Το τίμημα των διοδίων από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα, θα αυξηθεί στα 0,04. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να αυξηθεί στα 0,065. Προβλέπεται και η άμεση κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων για τις τοπικές κοινωνίες και τους άνεργους που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό.
Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%) – EGIS PROJECTS SA (25%) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για χρονική περίοδο 35 ετών.
Η δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ανέρχεται σε 1.496 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και θα προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή της «πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας οικονομίας που ξεκίνησε από το 2011 μέσα από αμφισβητούμενες διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης».
paratiritis-news.gr

Back to top button