Καστοριά

Η ΕΛΜΕ Καστοριάς κηρύσσει στάσεις εργασίας καλύπτοντάς οικονομικά τους συμμετέχοντες

 Καλούμε Διευθυντές και Συμβούλους να μην πιέζουν τους εκπαιδευτικούς με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ανάρτηση στοιχείων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της αξιολόγησης

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αφουγκραζόμενο την αγωνία και τον προβληματισμό των συναδέλφων/ισσών, καλεί όλους/ες τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης να σεβαστούν τη θέληση των συναδέλφων/ισσών που αντιτάσσονται στις διαδικασίες της αξιολόγησης και να θυμούνται ότι είναι συνάδελφοι/ισσες!

Τους/τις καλούμε λοιπόν να μην πιέζουν τους/τις εκπαιδευτικούς με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ανάρτηση στοιχείων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της αξιολόγησης, προγραμματισμό αξιολόγησης κ.ά., καθώς επίκειται επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, η οποία θα καλύψει συνδικαλιστικά όσους/όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή τη διαδικασία που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου. Θυμίζουμε επίσης, ότι ως μέλη του σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις των σωματείων συντασσόμενοι/ες με τον κλάδο.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς προκηρύσσει κυλιόμενες 1ωρες, 2ωρες, 3ωρες στάσεις εργασίας από Δευτέρα 1-4-2024 έως και Παρασκευή 5-4-2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές, Α1/Α2/Β φάσεις αξιολόγησης κατά περίπτωση, κλπ).

Τέλος, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αποφάσισε την οικονομική κάλυψη των συναδέλφων/ισσών που συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας (που προκηρύσσει η Ο.Λ.Μ.Ε. ή η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς) για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης.

Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της 

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υπερασπιζόμαστε την 

αξιοπρέπεια μας και το δημόσιο σχολείο 

Σημ. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι/ισσες πρέπει με σαφήνεια να δηλώνουν τη χρονική διάρκεια της στάσης όποτε αυτή γίνει (1 ή 2 ή 3 ώρες) ώστε να γίνονται οι αντίστοιχες καταχωρήσεις στην πλατφόρμα από τους διευθυντές των σχολείων και οι ανάλογες περικοπές από πλευράς διεύθυνσης.

Back to top button