ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και απινιδωτής στο Κρανοχώρι (φωτογραφίες)

Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών ολοκληρώθηκε στο Κρανοχώρι, από το τμήμα εκπαίδευσης του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς και εντός των ημερών θα γίνει και η Τοποθέτηση Εξωτερικού Απινιδωτή στο Πάρκο του Χωριού!
Συγχαρητήρια σε όσους παρευρέθηκαν αλλά και σε αυτούς που λείπανε και μας στείλανε τις ευχές τους.
Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε σεμινάρια για όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Βασική υποστήριξη της Ζωής (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AEΑ), στις δεξιότητες για την απόφραξη πνιγμονής από ξένο σώμα, στην θέση ασφαλείας και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις.
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινιδισμός (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.
Υ.Γ Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του ΕΚΑΒ Καστοριάς και συγκεκριμένα τον Σπύρο, τον Δημήτρη και τον Κώστα που μας ενημέρωσαν και μας μάθανε όλα αυτα τα σημαντικά πράγματα για την ανθρώπινη Ζωή.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας
Πτελέας – Κρανοχωρίου
Νικολόπουλος Ευάγγελος 

 

Back to top button