ΑθλητικάΚαστοριά

Β’ ΕΠΣ: Μετά από 10 χρόνια η Φλατσάτα Οινόης επιστρέφει στην Α’ κατηγορία! (ρεπορτάζ)

Η Φλατσάτα Οινόης με την συμπλήρωση 66 χρόνων ζωής και μετά από απουσία 10 ετών επιστρέφει στα γνωστά της λημέρια, στην Α’ κατηγορία

Και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την λήξη των play off στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Φλατσάτας Οινόης, μετά την σημερινή της νίκη στην Λεύκη επί του ΠΑΣ με σκορ 0-4, εξασφάλισε και μαθηματικά την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Οι πράσινοι βρίσκονται στην 1η θέση και στο +9 από την 2η της βαθμολογίας ομάδα της Καστοριάς Β’, διαφορά που ακόμη και σε ισοβαθμία στα εναπομείναντα τρία ματς, υπερτερούν κι έτσι από σήμερα πανηγυρίζουν την κατάκτηση και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Η ιστορική ομάδα της Φλατσάτας Οινόης (ιδρύθηκε το 1957) συμπληρώνει φέτος 66 χρόνια ζωής, με μεγάλη προσφορά και διακρίσεις στο τοπικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τρεις (3) φορές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας (1984, 1990 και 2005), συμμετέχοντας συνολικά για τέσσερα χρόνια στην Δ’ Εθνική.

Στον θεσμό του κυπέλλου επί συνόλου πέντε (5) συμμετοχών, κατάφερε δύο φορές να κατακτήσει το κύπελλο και μάλιστα συνεχόμενα (2006 και 2007) και να συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Από την ίδρυση της ΕΠΣ Καστοριάς (1977) συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις. όπως στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 31 συμμετοχές, 11 στην Β΄ και 4 στην Δ’ Εθνική!!!.

Το 2013-14 είχε την χειρότερη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας , με αρνητικούς απολογισμούς σε νίκες, ήττες και τέρματα, και έτσι μετά από 35 χρόνια (είχε ανέλθει στην Α’ το 1978) συμμετοχών σε Α’ και Εθνική Ερασιτεχνική, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β’ κατηγορία!!!!.

Έκτοτε, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας συμμετέχει μέχρι και σήμερα για 10 χρόνια, ενώ και πέρσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας την άνοδο, την οποία έχασε στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Όμως, η προσπάθεια και το πείσμα των ανθρώπων της Φλατσάτας συνεχίστηκε και φέτος και οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Η Φλατσάτα Οινόης με την συμπλήρωση 66 χρόνων ζωής και μετά από απουσία 10 ετών επιστρέφει στα γνωστά της λημέρια, στην Α’ κατηγορία.
sentranews.gr

Back to top button