ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

fouit.gr: Το 24o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Καστοριά (πρόγραμμα – trailers)

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού, με πλούσιο πρόγραμμα και με προβολές στην Καστοριά!

Sur les chemins noirs

Περιπλανώμενος

Denis Imbert

Γαλλία — 2023 — 95′ — Δράμα — Έγχρωμο

Ο Pierre, διάσημος εξερευνητής και συγγραφέας, ταξιδεύει τακτικά σε όλο τον κόσμο αναζητώντας την περιπέτεια. Ένα βράδυ, σκαρφαλώνει μεθυσμένος στην πρόσοψη ενός ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος πολλών ορόφων. Βρίσκεται σε βαθύ κώμα. Όταν ξυπνάει μετά βίας μπορεί να σταθεί όρθιος. Αποφασίζει ωστόσο να ταξιδέψει σε όλη τη Γαλλία με τα πόδια, ακολουθώντας ξεχασμένα μονοπάτια.

Chien de la casse

Μαντρόσκυλο

Jean-Baptiste Durand

Γαλλία — 2022 — 93′ — Δραματική κωμωδία — Έγχρωμο

Βραβεία: César 2024 – Καλύτερη πρώτη ταινία

Ο Dog και ο Mirales είναι παιδικοί φίλοι. Ζουν σε ένα μικρό χωριό στη νότια Γαλλία και περνούν τις μέρες τους τριγυρίζοντας στους δρόμους. Η φιλία τους απειλείται όταν στο χωριό καταφθάνει η νεαρή Elsa, με την οποία ο Dog θα ζήσει τον έρωτα. Βασανισμένος από τη ζήλια, ο Mirales θα πρέπει να αφήσει πίσω το παρελθόν για να καταφέρει να ωριμάσει και να βρει τη θέση του.ce.

Divertimento

Marie-Castille Mention-Schaar

Γαλλία — 2022 — 115′ — Βιογραφική ταινία — Έγχρωμο

Στα 17 της χρόνια, η Zahia Ziouani ονειρεύεται να γίνει μαέστρος ορχήστρας. Η δίδυμη αδελφή της, Fettouma, είναι τσελίστρια. Έχοντας εντρυφήσει στην κλασική συμφωνική μουσική από μικρή ηλικία, επιθυμούν τώρα να την κάνουν προσιτή σε όλους, παντού. Πώς μπορεί να το κατάφέρει κάποιος, εν έτη 1995 όταν είναι γυναίκα Αλγερινής καταγωγής; Με αποφασιστικότητα, πάθος και το απίστευτο εγχείρημα της δημιουργίας της δικής τους ορχήστρας: Divertimento

Goutte d’Or

Γιοι του Ραμσή

Clément Cogitore

Γαλλία — 2022 — 98′ — Δράμα — Έγχρωμο

Ο 35χρονος Ramsès βγάζει τα προς το ζην προσποιούμενος το μέντιουμ στην παρισινή συνοικία La Goutte d’Or. Επιδέξιος εκμεταλλευτής με ποιητική διάθεση, έχει δημιουργήσει μία επιχείρηση παρηγοριάς. Όταν μια συμμορία ατίθασων παιδιών καταφθάνει από τους δρόμους της Ταγγέρης, ανατρέπεται η ισορροπία της ακμάζουσας επιχείρησής του, αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς. Ώσπου μια μέρα, ο Ramsès έχει ένα πραγματικό όραμα.

Dilili à Paris

Η Dilili στο Παρίσι

Michel Ocelot

Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο — 2016 — 95′ — Animation, Δράμα — Έγχρωμο

César 2019 — Βραβείο καλύτερης ταινίας animation

Στο Παρίσι της Belle Époque η μικρή Dilili διεξάγει έρευνα για την εξαφάνιση νεαρών κοριτσιών. Στον δρόμο της θα συναντήσει συναρπαστικούς άντρες και γυναίκες που τη βοηθούν μα συλλέξει στοιχεία.

La bataille de Solferino

Πανικός

Justine Triet

Γαλλία — 2013 — 94′ — Δραματική κωμωδία — Έγχρωμο

ACID Κάννες 2013

6 Μαΐου 2012, οδός Σολφερίνο. Η Laetitia, δημοσιογράφος για την τηλεόραση καλύπτει τις προεδρικές εκλογές. Είναι επίσης η μέρα που ο Vincent, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις κόρες του. Δύο έφηβες εκτός ελέγχου, μια μπέιμπι σίτερ σε απόγνωση, ένας περαστικός εραστής, ένας μισάνθρωπος δικηγόρος, η Γαλλία κομμένη στα δύο: είναι Κυριακή, όλα μπερδεύονται, τίποτα δεν πάει καλά!

 

 

 

 

 

 

Back to top button