ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ : Πρεμιέρα στην Κέρκυρα η ΑΕ Γραμμοχωρίων (πρόγραμμα – ρεπορτάζ)

Με την πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, εκτός έδρας θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς, η ΑΕ Γραμμοχωρίων, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος των πρωταθλητών των ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Crowne Plaza η κλήρωση των ομίλων του πρωταθλήματος πρωταθλητριών των ΕΠΣ για τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Στο ειδικό πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, οι οποίοι προέκυψαν από την κλήρωση, θα προβιβασθούν οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης κάθε ομίλου. Συνολικά 24 ομάδες θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2024–25.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Καστοριάς  ΑΕ Γραμμοχωρίων – η οποία σύμφωνα με πληροφορίες στους αγώνες μπαράζ θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο του ΑΟ Κάστωρ – συμμετείχε στον 3ο όμιλο μαζί με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Κέρκυρας, ΕΠΣ Άρτας, ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Οι αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Κυριακή 28 Απριλίου, και μιλάμε για αγώνες ενός γύρου όπου οι ομάδες θα δώσουν τρία παιχνίδια στην έδρα τους, τρία εκτός και ένα ρεπό.

Το ταξίδι της ΑΕ Γραμμοχωρίων θα ξεκινήσει από την Κέρκυρα, όπου εκεί στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Αναγέννηση Περιβολίων.

Το καθιερωμένο ρεπό θα κάνει η ΑΕ Γραμμοχωρίων την 2η αγωνιστική, ενώ την 3η αγωνιστική θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Άρτας, ωστόσο, όμως στην Άρτα το πρωτάθλημα έχει και play off, και τα φαβορί με περισσότερες πιθανότητες, είναι η Δόξα Άρτας και ο ΠΑΖ Ανέζα.

Στην 4η αγωνιστική τα ελάφια θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, όπου και εκεί διεξάγονται play off, με τον Αμβρακικό Βόνιτσας να έχει σημαντικό προβάδισμα και να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Την 5η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Παναγρινιακό, πρωταθλητή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Στην 6η αγωνιστική τα ελάφια θα υποδεχτούν την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Ηπείρου, η οποία θα είναι η Θύελλα Ελεούσας ή ο ΑΟ Ανατολής.

Την 7η και τελευταία αγωνιστική η ΑΕ Γραμμοχωρίων θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας όπου και εκεί διεξάγονται play off, με τον Άρη Φιλιατών να έχει σημαντικό προβάδισμα και να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

sentranews.gr

Back to top button