ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Προβολή της ταινίας “Αναγεννώντας τη ζωή” παρουσία του σκηνοθέτη John Feldman και της συνθέτριας Sheila Silver (βίντεο)

Η ταινία “Αναγεννώντας τη ζωή/Regenerating Life” είναι ένα συναρπαστικό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του πολύπειρου συγγραφέα, βραβευμένου παραγωγού και σκηνοθέτη John Feldman, που υιοθετεί μια οικολογική προσέγγιση για την εξήγηση και την αναστροφή της κλιματικής κρίσης.
Μια ταινία ύμνος για την ομορφιά της φύσης, της ζωής, της συνύπαρξης, της ειρήνης και της συνεργασίας, στην οποία παρουσιάζονται επιφανείς επιστήμονες, ακτιβιστές και αγρότες από όλον τον κόσμο.
Το αφήγημα της τόσο επίκαιρης αυτής ταινίας έχει ως αφετηρία τις βασικές αρχές της οικολογίας, στέκεται στην επείγουσα ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης των εδαφικών και των υδάτινων πόρων, καθώς και ενός κρίσιμου ποσοστού της βλάστησης που χάνεται συνεχώς. Η ταινία επεκτείνεται στον ισχυρά θετικό ρόλο της μετάβασης προς ένα νέο αναγεννητικό πρότυπο στον κρίσιμο για την υγιή διαβίωση όλων μας διατροφικό τομέα και αναφέρεται στη ριζική αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών και πυρκαγιών. Αναδεικνύοντας το γεγονός πως όλα τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους, καταλήγει στην ελπίδα που δίνουν οι αναγεννητικές πρακτικές αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, στην προσπάθεια πλήρους και γρήγορης αναστροφής της κλιματικής κρίσης.
Συνδιοργάνωση Δήμος Καστοριάς, είσοδος ελεύθερη.

 

Back to top button