ΚαστοριάΚοζάνητελευταίες ειδήσεις

Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία του Κοσμά Τζέλιου (ρεπορτάζ)

Μέσα σε κλίμα έντονα φορτισμένο και με την οικογένεια του άτυχου Κοσμά Τζέλιου να φέρνει ξανά στις μνήμες της, τη δολοφονία του δικού της ανθρώπου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας η δίκη του καθ΄ ομολογία δράστη και καταδικασθέντα σε δις ισόβια Ειδικού Φρουρού από την Καστοριά.

Του Ζήση Πιτσιάβα

Όλα συνέβησαν το Μάρτιο του 2017, όταν ο 52χρονος Κοσμάς Τζέλιος βρέθηκε νεκρός από αστυνομικούς της Καστοριάς σε αγρόκτημα στη Λεύκη Καστοριάς.

Το θύμα είχε πυροβολήσει τρεις(3) φορές ο ειδικός φρουρός, ο οποίος επιβιβάστηκε λίγο νωρίτερα στο ταξί του Κοσμά Τζέλιου ο οποίος θα τον οδηγούσε σε αποθήκη του αγροκτήματος προκειμένου να παραλάβει κάποια αντικείμενα.

Ο καταδικασθέντας δολοφόνησε τον 52χρονο, όπως στη συνέχεια ομολόγησε προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων τα οποία αντιμετώπιζε.

Σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία, καθώς και για τα αδικήματα της ληστείας, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Η πλευρά της υπεράσπισης στο Εφετείο προσπαθεί να καταρρίψει μέρος των κατηγοριών(όχι τη δολοφονία την οποία έχει ομολογήσει ο δράστης), ενώ με αίτημα του συνηγόρου της ζητήθηκε η παρουσία και εξέταση στη δίκη του ιατροδικαστή Ιωάννη Φούντου, ο οποίος είχε κάνει την ιατροδικαστική έκθεση στο θύμα.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα και μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ενώ στη διαδικασία της Πέμπτης εξετάστηκαν τόσο η σύζυγος του θύματος, αλλά και ο ένας γιος του που με δυσκολία έφεραν για άλλη μία φορά στη μνήμη τους όλα τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στη δολοφονία του δικού τους ανθρώπου.

Στην πρώτη μέρα της δίκης στο Εφετείο, κατέθεσαν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα και στη σύλληψη του δράστη, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του καθ΄ ομολογία δράστη, αλλά και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης ο οποίος ενημέρωσε το δικαστήριο πως θα είναι πολύωρη.

e-ptolemeos.gr

 

 

 

Back to top button