Ελλάδα

Αντωνία Ηλία: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ύστερα από 19 χρόνια

Η Αντωνία Ηλία μία εκ των πρωταγωνιστριών του σκανδάλου του παραδικαστικού κυκλώματος 19 χρόνια μετά θα μπει στην φυλακή και θα εκτίσει ποινή 13 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



Ηλία, καταδικασμένη ως μία εκ των θεωρούμενων πρωταγωνιστών του αποκαλούμενου “παραδικαστικού” κυκλώματος η οποία από χθες το βράδυ βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών μετά από 19 χρόνια φυγοδικίας .

Συνοδεία αστυνομικών έφθασε χθες το βράδυ με αεροπλάνο από την Βρετανία στο Ελευθέριος Βενιζέλος και παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές .

Η Αντωνία Ηλία οδηγήθηκε σήμερα αρχικά στον εισαγγελέα Εκδόσεων για την διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από την χώρα μας και ακολούθως ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Η Αντωνία Ηλία αμέσως μετά την έκδοση του φυλακιστηρίου θα οδηγηθεί στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Η πρώην δικαστικός καταδικάστηκε αμετάκλητα το 2022 με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 13 ετών για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Η ίδια αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που την καταδίκασε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

H υπόθεση διαφθοράς εντός του δικαστικού σώματος που αποκαλύφθηκε το 2005 , έφθασε στο ακροατήριο με κατηγορούμενους , δικαστές , δικηγόρους, έναν κληρικό και άλλα πρόσωπα , οι οποίοι αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα , θεωρήθηκαν μέλη κυκλώματος που έναντι αμοιβής εξασφάλιζε ευνοϊκές αποφάσεις σε κατηγορουμένους . Στην πορεία η πλειονότητα των κατηγορουμένων αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χθεσινή ήταν η έκτη φορά που αστυνομικό κλιμάκιο ταξίδεψε στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα τη φυγόποινη πρώην ανακρίτρια. Τις προηγούμενες πέντε φορές η πρώην δικαστικός είχε πετύχει να μην εκδοθεί επικαλούμενη προβλήματα υγείας είτε διατυπώνοντας αντιρρήσεις στην διαδικασία έκδοσης της.

Έτσι χθες , όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην Βρετανία ταξίδεψε μαζί με δύο αστυνομικούς και γιατρός , καθώς η φυγόποινη πρώην δικαστής φέρεται να είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Βρετανικής πρωτεύουσας. Η έκδοση ωστόσο ολοκληρώθηκε καθώς το νοσοκομείο προχώρησε σε χορήγηση εξιτηρίου οπότε το κλιμάκιο από την Ελλάδα την παρέλαβε και οδήγησε στο αεροδρόμιο.

ΑΠΕ

Back to top button