Κόσμος

Δημιουργήθηκε αρχείο με χιλιάδες ψηφιοποιημένα τεύχη επιστημονικής φαντασίας

Το τεράστιο αρχείο περιέχει τεύχη περιοδικών όπως τα «If», «True Detective Mysteries», «Whitchcraft and Sorcery», «Weird Tales» κ.ά.

Τα pulp magazines ή «pulps», όπως λέγονταν τότε, είχαν μεγάλη σημασία για τους λάτρεις αστυνομικής λογοτεχνίας, επιστημονικής φαντασίας, ιστοριών τρόμου και φαντασίας. Κάνοντας την εμφάνισή τους στα τέλη του 19ου αιώνα, αυτά τα περιοδικά άνοιξαν τον εκδοτικό χώρο που στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα πλημμύρισε με δημοφιλή μυθιστορήματα σαν αυτά του Stephen King και του Michael Crichton. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να διαπλεύσουμε θάλασσα με αυτούς τους θησαυρούς σε ψηφιοποιημένη μορφή.

Ξεφυλλίζοντας χιλιάδες παλιά τεύχη τα οποία είναι προσβάσιμα στο Pulp Magazine Archive μάς δίνεται μια αίσθηση του πόσο ασυνήθιστα και σκανδαλιστικά ήταν κάποτε τέτοια περιοδικά· το χαρακτηριστικό τους αυτό επέζησε στα αντεργκράουντ κόμικ και φανζίν της δεκαετίας του 1960 και μετά, καθώς και σε ταμπλόιντ σαν στο «Scream Queens».

Το τεράστιο αρχείο περιέχει χιλιάδες ψηφιοποιημένα τεύχη περιοδικών όπως τα «If», «True Detective Mysteries», «Whitchcraft and Sorcery», «Weird Tales», «Uncensored Detective», «Captain Billy’s Whiz Bang» και «Adventure». Αλλά και παλιές φυλλάδες για διασημότητες όπως οι «Movie Pictorial» και «Hush Hush» και ρετροσπεκτίβες σαν το «Dirty Comics», ανατύπωση στη δεκαετία του 1990 της συχνά μισογυνικής τέχνης κόμικ της δεκαετίας του 1930.

Το ταξίδι ξεκινά στον σύνδεσμο https://archive.org/details/pulpmagazinearchive?sort=titleSorter
ΑΠΕ

Back to top button