Καστοριά

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: “Να εκδίδονται εβδομαδιαία ανακοινώσεις, σε ποιους δρόμους εκτελούνται εργασίες και τον χρόνο ολοκλήρωσής τους”

Πραγματικά η φύση απλόχερα έδωσε απίστευτη ομορφιά στην Καστοριά και πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο.
Τους τελευταίους μήνες, πέρα λοιπόν από την φυσική ομορφιά της πόλη μας, ο Δήμος Καστοριάς δρομολόγησε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, και φυσικά αποδίδουμε τα εύσημα, τα οποία εδώ και αρκετούς μήνες εκτελούνται:
📌 Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης.
📌 Κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου.
📌 Ανάπλαση πλατείας Ειρήνης (Βαν Φλητ).
🟠Στόχος της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, η ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού και η αποφυγή τακτικών βλαβών του δικτύου, μιας και είναι πεπαλαιωμένο.
🟠Στόχος της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου , η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και η σημαντική μείωση μόλυνσης του περιβάλλοντος.
🟠Στόχος της ανάπλασης πλατείας Ειρήνης (Βαν Φλητ) είναι να αποδοθεί στους πολίτες της ένας καλαίσθητος και σύγχρονος χώρος χαλάρωσης και ευχάριστης παραμονής .
Για την εκτέλεση αυτών των έργων όμως, καλό θα είναι να εκδίδονται εβδομαδιαία δελτία τύπου για την πρόοδό τους και τους δρόμους στους οποίους θα εκτελούνται εργασίες κάθε εβδομάδα (τουλάχιστον για την ύδρευση και το φυσικό αέριο).
Πρέπει επίσης οι πολίτες της Καστοριάς να γνωρίζουν για τον τελικό χρόνο υλοποίησης αυτών των έργων.
Ενημερωμένοι πολίτες σημαίνει, ενεργοί πολίτες , σύμμαχοι οι πολίτες.
Και για να καταλήξω στο προκείμενο. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Η κατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο (όχι συνεπεία των έργων). Τα αυτοκίνητα μας καταπονούνται καθημερινώς και οι ζημίες αυτών πολλές. Υπάρχουν μάλιστα τμήματα σε κεντρικότατους και πολυσύχναστους δρόμους που μόνο με τρακτέρ μπορείς να περάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ένα σημείο από τα πολλά που υπάρχουν (από το οποίο περνώ έξι φορές την ημέρα) στην Γράμμου στο ύψος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εστιατορίου “Το Στέκι” , όπου ο δρόμος είναι διαλυμένος.
Δώστε μας ενημέρωση, πέστε μας πότε θα τελειώσουν τα έργα, πότε θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι τμηματικά ή συνολικά. Είναι υποχρέωση σας η ενημέρωση μας…
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Back to top button