ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

To μοναδικό ρεκόρ που δημιούργησε η Αστραπή Μεσοποταμίας στον 46ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς

Και ενώ έχουν κοπάσει στην Μεσοποταμία οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα της Αστραπής, περάσαμε στην γλώσσα των αριθμών και τη στατιστική του θεσμού.

Είναι γνωστό ότι η ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ είναι η Βασίλισσα στον θεσμό του κυπέλλου αφού είναι Πολυνίκης, έχοντας κατακτήσει ΕΝΤΕΚΑ (11) κύπελλα, ενώ έχει και περισσότερες παρουσίες σε Τελικό (19 συμμετοχές),

Όμως, με την κατάκτηση του 11ου τροπαίου στην πολυετή ιστορία της, η Αστραπή Μεσοποταμίας, δημιούργησε ένα μοναδικό ρεκόρ στην 46χρονη ιστορία του θεσμού.

Πρόκειται για το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στον θεσμό, κυπελλούχος ομάδα αναδεικνύεται ομάδα κατώτερης κατηγορίας με αντίπαλο σωματείο ανώτερης κατηγορίας!

Βέβαια κάποιες ομάδες στο παρελθόν επιχείρησαν ή πλησίασαν να το πετύχουν και να στεφθούν ως Κυπελλούχες ως κατώτερης κατηγορίας με αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας, φθάνοντας στην παράταση ή στα πέναλτι, χωρίς ωστόσο, καμία από αυτές να τα καταφέρει (όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα).

Αυτή την πολυετή αρνητική παράδοση, έσπασε φέτος η ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας, καθώς είναι η πρώτη ομάδα κατώτερης κατηγορίας που κατακτάει το κύπελλο, αντιμετωπίζοντας σωματείο προερχόμενο από ανώτερη κατηγορία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αστραπή Μεσ/μίας συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΚ, ενώ η Καστοριά 1980 στην Γ’ Εθνική.

Από τους 45 ουσιαστικά Τελικούς που διεξήχθησαν, οι περισσότεροι 24 από αυτούς, δηλαδή οι 24 αποτελούσαν ζευγάρια προερχόμενα από Δ’ ή Γ’ Εθνική με Α’ κατηγορία.

Δεκατέσσερις (14) ήταν οι τελικοί, στους οποίους οι  φιναλίστ προέρχονταν  από την Α’ κατηγορία και επτά (7) με φιναλίστ ίδιας κατηγορίας, της Δ’ ή Γ’ Εθνικής.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

 

 

 

sentranews.gr

Back to top button