Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην Καστοριά ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς , η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνδιοργανώνουν τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές και μαθήτριες   της Γ΄ Γυμνασίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν τριάντα (30) συνολικά μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των Ημερήσιων Γυμνασίων της Δυτικής Μακεδονίας (δεκαπέντε από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και δεκαπέντε από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ), οι οποίοι διακρίθηκαν στους Τοπικούς Διαγωνισμούς Ορθογραφίας της Καστοριάς και της Φλώρινας. Οι μαθητές/τριες  θα διαγωνισθούν στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών των δύο Συνδέσμων Φιλολόγων, οι οποίοι συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς ( Ενυδρείου).

Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Back to top button