Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Γιώργος Βασιλειάδης: Τη Δευτέρα μπορεί να δούμε τα πρώτα 30άρια σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας – Μεγάλη αλλαγή του καιρού προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα όπου η περιοχή μας βρίσκεται υπό την επήρεια θερμών αερίων μαζών, με αποτέλεσμα οι μέγιστες τιμές να έχουν ξεπεράσει τους 20C και να φτάνουν και τους 28-29C. Μάλιστα οι υψηλότερες τιμές είναι μπροστά μας, όπου την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να δούμε τα πρώτα 30άρια σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Η εικόνα του καιρού αλλάζει όμως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και κυρίως προς το τέλος αυτής, όπου η θερμοκρασία θα “καταρρεύσει”. Μια πτώση που θα αγγίξει τους 20C είναι ένα πιθανό σενάριο ενώ μετά από καιρό μπαίνει στην πρόγνωση η βροχή. Τα βουνά μας τα οποία έχουν χάσει το χιόνι τους, είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανά ασπρίσουν. Για την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί αν θα υπάρξουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την εκδήλωση παγετού στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιφέρειας, αυτό θα το εξετάσουμε και θα σας το παραθέσουμε στα καθημερινά δελτία καιρού της τηλεόρασης του Flash TV.
Ακολουθούν εικόνες με τον Σινιάτσικο από την κάμερα της Π.Ε. Κοζάνης στην Βλάστη, σήμερα και πριν έναν χρόνο. Η εικόνα του βουνού παραπέμπει σε 20 Μαΐου.

 

 

Back to top button