Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Νηστίσιμες συνταγές που ευφραίνουν τον ουρανίσκο

Η σημαντικότερη νηστεία για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι η Μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της οποίας απαγορεύονται τα κρεατικά, το ψάρι , τα γαλακτοκομικά, το λάδι, το κρασί. Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται το λάδι και το κρασί εκτός από το Μεγάλο Σάββατο που απαγορεύεται το λάδι και το κρασί. Μόνο την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων οι πιστοί τρώνε ψάρι.

Στην Καστοριά, φαίνεται πως οι νηστίσιμες συνταγές που προέρχονται από την τοπική της παράδοση δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ακόμη και τα πιο ευφάνταστα πιάτα μεγάλων σεφ.Η κα Ευθαλία Ρουσκοπούλου, μαγείρισσα, παρουσίασε στην εκπομπή της ΕΡΤ3Περίμετρος“, μερικές από αυτές.

Έστρωσε λοιπόν ένα άκρως δελεαστικό νηστίσιμο τραπέζι, με πεντανόστιμη τσουκνιδόπιτα που φτιάχνεται από φύλλο με μαγιά και μυρωδικά, καρκαλέτσι, δηλαδή ξινό λάχανο με κόκκινο πιπέρι και ρύζι, υπέροχους νηστίσιμους σαρμάδες, φρέσκα μανιτάρια, φασολάκια μαυρομάτικα σαλάτα, γίγαντες και αρτύσιμα γλυκά, όπως είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και το ψητό ψητό.



Back to top button